ΚΡΙΤΙΚΗ – ΚΑΡΦΙΑ – ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Πολλές και ενδιαφέρουσες ήταν οι αντιπαραθέσεις που έλαβαν χώρα την Τρίτη στη συνεδρίαση του δ.σ. του δήμου Τυρνάβου την προηγούμενη Δευτέρα, με τη δημοτική αρχή να δέχεται κριτική για πολλούς χειρισμούς της αλλά και για συμπεριφορές.

Στη συνεδρίαση υπήρξε παρέμβαση από τον δημοτικό σύμβουλο της Πόλης που Θέλουμε Τ. Ζώη, αφού ο επικεφαλής Σάμερ Αμάρι απουσίαζε λόγω κορωνοϊού, για την εγκατάλειψη των δημοτικών κτιρίων, με αφορμή και το πρόσφατο συμβάν με τη φωτιά που ξέσπασε στο πίσω μέρος της Τούμπας. Ο κ. Ζώης επανέφερε την πρόταση της παράταξής του για θωράκιση και ασφάλιση όλων των εγκαταλελειμμένων δημοτικών κτιρίων που πλέον διαλύονται επικίνδυνα. Απαντώντας ο δήμαρχος τόνισε ότι ο δήμος δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια για την προφύλαξη των κτιρίων σημειώνοντας ότι άλλες είναι οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής. Το λόγο πήρε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Χρ. Μάμμος που σημείωσε ότι και στον Αμπελώνα ρημάζουν πολλά κτίρια ενώ σχολιάζοντας την τοποθέτηση του δημάρχου σημείωσε ότι θα μπορούσε ο δήμος αντί να πληρώνει συμβούλους του κ. Κόκουρα να δίνει αυτά τα κονδύλια για την προφύλαξη των κτιρίων.

Σχόλια για την έλλειψη χρημάτων έκανε και η δημοτική σύμβουλος της ΣυνΠολιτείας Μ. Παιδή που ρώτησε τον δήμαρχο να πει στο στο σώμα πόσα χρήματα θα πληρώσει ο δήμος για την κεντρική πλατεία στον Τύρναβο, εισπράττοντας την απάντηση ότι ο δήμος θα πληρώσει 300.οοο €.

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά η άρνηση του δημάρχου να συμμορφωθεί με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ζητά να γίνει πολιτιστικό κέντρο η Τούμπα και να φιλοξενεί δραστηριότητες συλλόγων και φορέων πολιτισμού του Τυρνάβου, με τον επικεφαλής της ΛαΊκής Συσπείρωσης να καλεί τον κ. Κόκουρα να συμμορφωθεί με την απόφαση και να την υλοποιήσει άμεσα.

Η συζήτηση στη συνέχεια πέρασε στο θέμα της αποχέτευσης του Δαμασίου με τον σύμβουλο της ΣυνΠολιτείας Χρ. Τσιόπα να κατηγορεί τον δήμαρχο για προσπάθεια οικειοποίησης του έργου που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με πρωτοβουλίες της προηγούμενης δημοτικής αρχή. Τη σκυτάλη πήρε ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών που είχε ζητήσει σε προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου να παραβρεθεί στη συνεδρίαση ο πρώην δήμαρχος για να μιλήσει για το έργο ώστε να λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις για την πατρότητα του έργου και ο οποίος τόνισε ότι από όσα έγιναν μέχρι σήμερα γνωστά το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ από την προηγούμενη δημοτική αρχή και γι’ αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητη η παρουσία του πρώην δημάρχου σε συνεδρίαση του δ.σ.

Από τον πλευρά του ο δήμαρχος αφού τόνισε ότι ο δήμος έχει συνέχεια, σημείωσε για το έργο του Δαμασίου μεταξύ άλλων τα εξής: Το έργο είχε ενταχθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, μόνο που η σημερινή δημοτική αρχή εκμεταλλευόμενη την αλλαγή στη νομοθεσία που έγινε πρόσφατα προχώρησε σε αναθεώρηση εντάσσοντας στη χρηματοδότηση και τις επεκτάσεις των κεντρικών αγωγών με σωληνώσεις μέχρι τις εισόδους των καταναλωτών, γεγονός που απαλλάσσει τη ΔΕΥΑΤ από μία σημαντική δαπάνη. Μάλιστα τόνισε ότι θα επιχειρήσει η ΔΕΥΑΤ να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και για τις συνδέσεις του Αργυροπουλίου που έκανε με δικά της έξοδα.

Σχολιάζοντας την απάντηση του δημάρχου ο κ. Ροντούλης χρησιμοποίησε μια παροιμία λέγοντας ότι με βάση τα λεγόμενα του κ. Κόκουρα αποδεικνύεται ότι άλλος έβαλε τον γάιδαρο στο χωράφι και άλλος έσπρωξε την ουρά του. Παράλληλα όμως έριξε και τα καρφιά του προς την Συν Πολιτεία σημειώνοντας ότι παρά το γεγονός ότι ο πρώην δήμαρχος στήριξε τη 2η Κυριακή των εκλογών του 2019 τον κ. Κόκουρα με αγκαλιές και φιλιά ο δήμαρχος δεν έδειξε να αναγνωρίζει αυτή την ενέργεια, σε αντίθεση με τον ίδιο που αν και δεν στηρίχτηκε φροντίζει να αναδειχθεί το έργο της πρώην δημοτικής αρχής.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Ηταν να μην κάνει το λάθος ο δήμαρχος αναφερόμενος στην αύξηση των καυσίμων και της ενέργειας, αλλά και της ακρίβειας γενικότερα, να μιλήσει για παγκόσμια κρίση και για πρόβλημα που απασχολεί όλες τις κοινωνίες, αφού οι αντιδράσεις ήταν πολλές από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα ο κ. Ροντούλης τον χαρακτήρισε κυβερνητικό εκπρόσωπο, καλώντας τον να εκδυθεί τον μανδύα του κομματικού στελέχους και να διεκδικήσει κονδύλια και ενισχύσεις για το δήμο Τυρνάβου ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προκύψουν ή υπάρχουν λόγω της ακρίβειας στο δήμο Τυρνάβου.

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι αντιδήμαρχος με αυθαίρετη όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ενέργειά του απέτρεψε στην αντιπροσωπεία αγροτών του Βρυοτόπου να μπουν στην αίθουσα της συνεδρίασης του δ.σ. λέγοντας ότι απαγορεύεται λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Βλέποντας την αντιπροσωπεία ο κ. Μάμμος να κάθετε εκτός αίθουσας ζήτησε τον λόγο από τον πρόεδρος του σώματος για την απαγόρευση με τον κ. Σακούτσιο να ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπήρξε κάποια απαγόρευση από το προεδρείο και ως εκ τούτου η αντιπροσωπεία μπορεί να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση, όπως και τελικά έγινε.

ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΕΣ…

Τέλος πρέπει να σημειωθεί και η αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Τσικριτσή στη συνήθεια του προέδρου λόγω οικειότητας να απευθύνεται στον ενικό προς τους συμβούλους και έτσι όταν σε κάποια στιγμή της συνεδρίασης προσπάθησε να τον διακόψει μιλώντας του στον ενικό, αντέδρασε έντονα ζητώντας του να κατανοήσει τη θέση του και να απευθύνεται με τον δέοντα σεβασμό προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου όπως κάνουν και οι σύμβουλοι όταν απευθύνονται στον πρόεδρο.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ