ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΜΜΕ

Με τον νέο γ.γ. Ενημέρωσης συναντήθηκε ο Μ. Χαρακόπουλος

Η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο των περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, επεξεργάζεται περαιτέρω μέτρα για τη στήριξή τους. Τα παραπάνω προέκυ-ψαν από τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοί-κησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον νέο Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Δημήτρη Γαλαμάτη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά τη συνεργασία που είχε πρόσφατα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γιάννη Οικονόμου, στην πρώτη συνάντηση που είχε με τον νέο Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας εστίασε και πάλι στην ανάγκη στήριξης των μέσων ενημέρωσης της περιφέρειας. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ενημέρωσε τον Δημήτρη Γαλαμάτη για τα ΜΜΕ της Θεσσαλίας, έντυπα και ηλεκτρονικά, που ξεχωρίζουν για το κύρος και την πλουραλιστική ενημέρωση που προσφέρουν -για τα περισσότερα εκ των οποίων ο Γενικός Γραμματέας έχει ίδια άποψη λόγω των ιδιαίτερων δεσμών του με τη Λάρισα.

Αποχωρώντας από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο Μάξιμος Χαρα-κόπουλος ευχαρίστησε τον «καλό φίλο», όπως είπε, Δημήτρη Γαλαμάτη για την πρώτη συνεργασία που είχαν, ευχόμενος «καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα». Μάλιστα, δεν έκρυ-ψε την χαρά του, καθώς, όπως είπε, «χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί στο πρόσωπο του νέου Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δεν συνάντησα έναν άχρωμο γραφειοκράτη, αλλά έναν πολιτικό που αναγνωρίζει την αξία του σοβαρού περιφερειακού τύπου για την ποιότητα της δημοκρατίας μας, σε μια εποχή που οι ψευδείς ειδήσεις, τα fake news, αποτε-λούν πληγή παγκοσμίως για τη δημοκρατία».

Οι δυο άνδρες, λόγω του θεσμικού ρόλου του Μάξιμου Χαρακόπουλου ως προέδρου της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που επεξεργάζεται τα σχέδια νόμου που ρυθμίζουν τον χώρο των ΜΜΕ, συμφώνησαν να βρίσκονται σε στενή επικοινωνία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ