ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΗ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΣΤΟ ΓΝΛ ΛΟΓΩ  ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ 

Ερώτηση με αφορμή καταγγελία της προέδρου του συλλόγου καρκινοπαθών Λάρισας κατέθεσε η Ευ. Λιακούλη

Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με κατάθεση ερώτησηςπρος τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, σε σχέση με την απαράδεκτη και πρωτοφανή αναβολήπρογραμματισμένων  χημειοθεραπειών καρκινοπαθών ασθενών λόγω έλλειψης φαρμάκων, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, κ.Ευαγγελία Λιακούλη.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή της, η κ. Λιακούλη επισημαίνει τα εξής :

«Επανέρχομαι στο κρίσιμο ζήτημα της άμεσης ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων της Λάρισας καθώς είναι γνωστό ότι, εδώ και πολλούς μήνες, υποφέρουν από την τραγική υποστελέχωση και τις ελλιπείς υποδομές, τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΓΝΛ)  όσο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (ΠΓΝΛ). Επανειλημμένως, έχω επισημάνει, με ερωτήσεις μου προς το αρμόδιο Υπουργείο, τις επικίνδυνες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, με μόνα θύματα, δυστυχώς, τους ασθενείς συμπολίτες μας που καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτήν την αρνητική κατάσταση.

Ειδικά, στο νομό της Λάρισας, χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που δίνουν καθημερινά μάχη με χημειοθεραπείες λόγω της επάρατης νόσου με την οποία έχουν διαγνωστεί, αγωνιζόμενοι παράλληλα να κερδίσουν ποιότητα και αξιοπρέπεια στη ζωή τους. Δυστυχώς όμως, πολλοί εξ ΄αυτών καλούνται να αντιμετωπίσουν – εκτός από το σοβαρότατο θέμα της υγείας τους – επιπρόσθετο υγειονομικό βάρος, καθώς βρίσκουν ¨κλειστή πόρτα¨, στην προσπάθειά τους  να υποβληθούν σε προγραμματισμένο κύκλο θεραπειών, για την αντιμετώπιση της ασθένειάς τους.

Τελευταία ηχηρή απόδειξη, η παρεμπόδιση προγραμματισμένων χημειοθεραπειών σε καρκινοπαθείς συμπολίτες μας, από το τμήμα Ογκολογικής Κλινικής του ΓΝΛ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού Τύπου και με δήλωση της Προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, χρειάστηκε να αναβληθούν προγραμματισμένες χημειοθεραπείες ασθενών λόγω έλλειψης φαρμάκων!Ανήκουστο και απίστευτο, όμως αληθινό, καθώς η προβληματική αυτή κατάσταση πλήττει την ιδιαίτερα επιβαρυμένη υγεία των καρκινοπαθών, προσθέτοντας περισσότερους σκοπέλους στον μακροχρόνιο Γολγοθά που βιώνουν. Στη συνέχεια, επεσήμανε ένα εξίσου σημαντικό πρόβλημα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου  για τις αρρυθμίες της λειτουργίας του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου (ΠΓΝΛ), λόγω εσωτερικών μετακινήσεων εξειδικευμένου προσωπικού.

Την άκρως ανησυχητική κατάσταση που καλούνται να διαχειριστούν οι ¨ήρωες ¨ γιατροί και νοσηλευτές – που προφανώς δεν τους αρκούν τα παλαμάκια της προηγούμενης χρονιάς για να συνεχίσουν αγόγγυστα το έργο τους όταν παρουσιάζονται ελλείψεις σε επίπεδο θεραπειών αλλά και προσωπικού- βεβαιώνουν  οι εργαζόμενοι και των δύο δημόσιων νοσοκομειακών ιδρυμάτων της Λάρισας. Τα ίδια επιβεβαίωσε και ο Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο οποίος περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα τη διαθεσιμότητα του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει εάν γνωρίζει το πρωταφανές αυτό περιστατικό, εάν έχει εικόνα της υπολειτουργίας και υποστελέχωσης των νοσοκομείων της Λάρισας, καθώς και εάν σκοπεύει να μεριμνήσει για την απρόσκοπτη συνέχεια των προγραμματισμένων χημειοθεραπειών στη ογκολογική Κλινική του Γενικού νοσοκομείου Λάρισας αλλά και την επίλυση των αρρυθμιών της λειτουργίας του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου (ΠΓΝΛ).»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ