ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ

Με το στήσιμο ενός ισχυρού πανθεσσαλικού μπλόκου, σήμερα μετά το μεσημέρι, στον κόμβο της Νίκαιας, στην Εθνική οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, αλλά με τις πολύμορφες δράσεις και τα μπλόκα που ετοιμάζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, κλιμακώνεται και συντονίζεται πανελλαδικά ο αγώνας των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων.

Στις διεκδικήσεις τους ξεχωρίζουν τα αιτήματα για ανακούφιση από το υψηλό κόστος παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%. Επίσης, για κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση, στον προσανατολισμό και τον συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων, στη συνάντηση των αγώνων των αγροτών με το εργατικό κίνημα, παίζει αναμφισβήτητα η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στην οποία συσπειρώνονται 13 Ομοσπονδίες και περίπου 200 Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι από όλη τη χώρα.

Σημείο αναφοράς από σήμερα το μπλόκο της Νίκαιας

Στη Θεσσαλία, εκατοντάδες τρακτέρ που βρίσκονται ήδη στις πλατείες των χωριών, θα ανάψουν τις μηχανές τους και θα κατευθυνθούν συντεταγμένα και οργανωμένα στον κόμβο της Νίκαιας, όπου θα στήσουν το μπλόκο που αναμένεται να αποτελέσει κεντρικό αγωνιστικό μετερίζι και πανελλαδικό σημείο αναφοράς.

Τα τρακτέρ των αγροτών της Καρδίτσας θα προσυγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι στο Δέλτα Ιτέας κι από κει το κομβόι θα ξεκινήσει για το μπλόκο. Για τις 12 το μεσημέρι στο Βασιλί Φαρσάλων και στον κόμβο Πλατύκαμπου έχει οριστεί το ραντεβού των αγροτών του νομού Λάρισας.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Στις 2 το μεσημέρι σήμερα τα τρακτέρ των αγροτών από όλο το δήμο Τυρνάβου αναμένεται να συγκεντρωθούν στην είσοδο της πόλης (εξοχικά) στην π.ε.ο. Λάρισας – Ελασσόνας. Ηδη σε ανακοινώσεις τους οι αγροτικοί ΄συλλογοι του δήμου καλούν όλους τους αγρότες να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση και με τον αγώνα τους να διεκδικήσουν την άμεση ικανοποίηση αιτημάτων που είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Στη σημερινή κινητοποίση θα πάρουν ενεργά μέρος και οι κτηνοτρόφοι σύμφωνα με ανακοίνωση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Σε μαζική συμμετοχή καλούν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «ήρθε η στιγμή ο κάθε αγρότης και ο κάθε κτηνοτρόφος να αντιδράσει σε όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν και καθιστούν δύσκολη την επιβίωση τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του. Ήρθε η στιγμή να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Με την πλούσια εμπειρία που έχουμε, γνωρίζουμε πολύ καλά πως ό,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε στον δρόμο και ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας».

Ταυτόχρονα, καλούν τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να στηρίξουν αποφασιστικά τον αγώνα τους, υπογραμμίζοντας ότι «κοινός είναι ο αντίπαλος που έχουμε, κοινά και τα συμφέροντά μας να αντισταθούμε σε αυτήν την πολιτική που μας στερεί μια αξιοπρεπή ζωή». Σε αυτό το πλαίσιο, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, εργατικά σωματεία και Σύλλογοι Γυναικών από τη Θεσσαλία με ανακοινώσεις τους στηρίζουν τον αγώνα και τα αιτήματά τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ