ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΚΟΚΑΪΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΝΑΒΗ ΑΞΙΑΣ 1.7 ΕΚ. €

24 κιλά κοκαΐνης και 109 κιλά κάνναβης  εντόπισε η Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε δύο φορτηγά πού έφθασαν στο Λιμάνι της Πάτρας με επιβατηγό πλοίο της γραμμής από την Ανκόνα. Η αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν υπερβαίνει το ποσό του 1.700.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις Έλληνες ηλικίας 46, 51, 54 και 61 χρονών αντίστοιχα, εκ των οποίων ο 61χρονος φέρεται ως ο “αρχηγός” της σπείρας, ο οποίος φέρεται να είναι αυτός ο οποίος συντόνισε τη μεταφορά των ναρκωτικών και είναι ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας.

Στο ένα από τα δύο φορτηγά ο οδηγός είχε κρύψει την ποσότητα της κοκαΐνης σε ισοβαρείς συσκευασίες, στο στρώμα του ράντζου που είχε στην καμπίνα του οχήματος.

Στο άλλο φορτηγό, οι λιμενικοί εντόπισαν 97 συσκευασίες σε οκτώ κιβώτια που προσομοίαζαν σε νόμιμο φορτίο, όπου οι έμποροι να ναρκωτικών είχαν κρύψει τα 110 κιλά με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.

Η δράση των συλληφθέντων είχε ως σκοπό την εισαγωγή στην Ελλάδα, μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Συγκεκριμένα, την 31η Ιανουαρίου, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εξόδου του νότιου λιμένα Πάτρας, από τα προαναφερόμενα στελέχη με τη συνδρομή Αστυνομικών σκύλων Κ9 «ΑΙΚ» και «ΑΡΗΣ» της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, κατελήφθη ένας 54χρονος ως οδηγός του τράκτορα, το οποίο είχε εκφορτωθεί από πλοίο προερχόμενο από το λιμένα εξωτερικού, να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένες εντός του χώρου της καμπίνας και εντός του στρώματος του κρεβατιού, 21 πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη βάρους 24 κιλών και 317 γραμμαρίων.

Σε ανάλογο έλεγχο, σε όχημα (τράκτορα/επικαθήμενο), το οποίο είχε εκφορτωθεί την ίδια ημέρα από έτερο πλοίο προερχόμενο από το εξωτερικό, με οδηγό έναν 46χρονο, εντοπίστηκαν εντός του χώρου του φορτίου οκτώ χαρτοκιβώτια, κατάλληλα διαμορφωμένα ώστε να προσομοιάζουν σε νόμιμο φορτίο, που περιείχαν 97 ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), συνολικού μικτού βάρους 109 κιλών και 800 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια, με σκοπό την σύλληψη λοιπών εμπλεκόμενων μελών ακολούθησε χθες, στην περιοχή της Αττικής, ελεγχόμενη νομότυπη παράδοση μερικής ποσότητας κοκαΐνης που εντοπίστηκε στο Φ/Γ όχημα του 54χρονου, συνοδεία στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου κατά την παράδοση συνελήφθη ο 51χρονος ως παραλήπτης των ναρκωτικών ουσιών.

Ο κύκλος των συλληφθέντων ολοκληρώθηκε χθες όταν μετά από έκδοση  εντάλματος από τον αρμόδιο Ανακριτή συνελήφθη από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας άνδρας, ηλικίας 61 ετών, ο οποίος φέρεται ως συντονιστής μεταφοράς των ανωτέρω ναρκωτικών ουσιών και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον κλάδο των οδικών μεταφορών. Σημειώνεται ότι η αξία ανωτέρω ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών υπερβαίνει το ποσό του 1.700.000 ευρώ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τα δύο Φ/Γ οχήματα (τράκτορες), ένα (01) επικαθήμενο, ένα (01) Ε.Ι.Χ. όχημα, πέντε (05) συσκευές κινητής τηλεφωνίας καθώς και το χρηματικό ποσό των δέκα έξι χιλιάδων εκατό ευρώ (16.100 €).

ertnews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ