ΣΤΟΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

Στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου βρέθηκε σήμερα ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τομεάρχης Αγροτικού σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στ. Αραχωβίτης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νομό Λάρισας.

Ο κ. Αραχωβίτης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Χρ. Τσιτσιρίγγο για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το οινοποιείο, για τις αναπτυξιακές του προοπτικές αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του κρασιού λόγω της πανδημίας, αλλά και λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Παράλληκλα στάθηκε ιδιαίτερα και στον αθέμιτο ανταγωνισμό που βιώνουν τα συνεταιριστικά οινοποιεία.

Ο κ. Αραχωβίτης από την πλευρά του αφού χαρακτήρισε συνεταιρισμό πρότυπο το Οινοποιείο Τυρνάβου, χαρακτήρισε εύλογες τις ανησυχίες και τον προβληματισμό της διοίκησης και ξεδίπλωσε τις θέσεις του κόμματός του για τον αμπελοοινικό τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη επαφή είχε χθες στην ΚΕΟΣΟΕ ο κ. Αραχωβίτης όπου για τονκρασί και το αμπέλι ανέφερε:

Θα πρέπει τώρα να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα, πριν είναι πολύ αργά, ώστε να ανακοπεί η τάση εγκατάλειψης της παραγωγής που διαφαίνεται πλέον έντονα. “Επανειλημμένα έχουμε επισημάνει τα προβλήματα και έχουμε προτείνει λύσεις. Δυστυχώς για τους ανθρώπους της παραγωγής, η Κυβέρνηση φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος του συνολικού προβλήματος και να λειτουργούν σαν κομματάρχες παλιάς κοπής: “κατόπιν ενεργειών μου”. Δεσμευτήκαμε ότι θα αναδείξουμε όλα τα ζητήματα του αμπελοοινικού κλάδου αλλά και θα προωθήσουμε τις λύσεις άμεσα και με κάθε μέσο που διαθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

• Σε άμεση προτεραιότητα η μείωση των ΕΦΚ στην ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα), όπως ήδη κάνουν πολλές χώρες της ΕΕ. Η επιστροφή του ΕΦΚ σε όλους τους αγρότες είναι πλέον ώριμη και αδήριτη ανάγκη.
• Ένταξη της αμπελοκαλλιέργειας οινοστάφυλων στα μέτρα ενίσχυσης από τις επιπτώσεις της πανδημίας.
• Άμεση επίλυση του θέματος της ενίσχυσης του μέτρου της Αναδιάρθρωσης που αντιμετωπίζεται ως εισοδηματική ενίσχυση κι όχι ως επένδυση.
• Ουσιαστικό και άμεσο έλεγχο της αγοράς για την προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις ελληνοποιήσεις.
• Συνολικό σχέδιο επίλυσης του προβλήματος των αγροτικών χρεών.

Στη σημερινή επίσκεψη τον κ. Αραχωβίτη συνόδευαν ο βουλευτής Βασίλης κ¨οκκαλης, ο γραμματέας της ΝΕ και ο γραμματέας της Ο.Μ. Τυρνάβου Νίκος Γεωργάκης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ