ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δήλωση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών για τον αποκλεισμό παραγωγών βιομηχανικού αχλαδιού στο νομό από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Υποτίθεται ότι έναντι των κρατικών Φορέων οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι και όμοιοι , καθόσον εφαρμόζεται η έννομη τάξη έναντι όλων ανεξαιρέτως , άνευ διακρίσεων.

Δυστυχώς, όμως, ο θεμελιώδης αυτός κανόνας της Ελληνικής Πολιτείας φαίνεται ότι παραβιάζεται βάναυσα από την πολιτική ηγεσία του ΕΛΓΑ , με την εφαρμογή μιας πολιτικής διακρίσεων εις βάρος των παραγωγών του Δήμου Τυρνάβου.

Και για να γίνω σαφέστερος , το ζήτημα που αναδεικνύει την απαράδεκτη πολιτική διακρίσεων του ΕΛΓΑ εις βάρος του Τυρνάβου αφορά στην άδικη μεταχείριση που βιώνουν οι παραγωγοί βιομηχανικού αχλαδιού του Τυρνάβου , σε σύγκριση με την ευνοϊκή μεταχείριση που έχουν οι παραγωγοί της Βέροιας από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ.

Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί βιομηχανικού αχλαδιού της Βέροιας ήδη έχουν πάρει στα χέρια τους τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση της παραγωγής τους από τον παγετό του περασμένου Μαρτίου , ενώ οι παραγωγοί βιομηχανικού αχλαδιού του Τυρνάβου , μολονότι πλήρωσαν εκτιμητικά τέλη , εξαιρέθηκαν από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ με την αιτιολογία του προανθικού παγετού , μια συνθήκη όμως που ίσχυε και για τους συναδέλφους τους της Βέροιας.

Εμφανώς, δηλαδή, έχουμε εδώ την εφαρμογή δύο μέτρων και δύο σταθμών από την πολιτική ηγεσία του ΕΛΓΑ , που προσβάλλει κάθε εχέφρονα πολίτη και διαιρεί τους Έλληνες παραγωγούς σε πατρικίους και πληβείους.

Ο ΕΛΓΑ λοιπόν πρέπει να συμμορφωθεί με τον κανόνα της ισονομίας της Ελληνικής Πολιτείας και να αποζημιώσει την πληττόμενη από τους παγετούς παραγωγή βιομηχανικών αχλαδιών του Τυρνάβου, όπως σωστά έπραξε και στην αντίστοιχη περίπτωση της Βεροίας. Οτιδήποτε άλλο θα είναι απαράδεκτο και δεν θα γίνει ανεκτό από τους παραγωγούς του Τυρνάβου.

Οι βουλευτές Λάρισας ακούνε ; Ο Διοικητής του ΕΛΓΑ ακούει ; Ελπίζουμε ότι ακούνε τη φωνή διαμαρτυρίας των αχλαδοπαραγωγών του Τυρνάβου και θα πράξουν τα δέοντα για την διόρθωση ή την αποτροπή καταφανών πρακτικών άδικων διακρίσεων .

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ