ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ 3 ΠΑΙΔΙΑ: ΣΑΣ ΘΥΜΩΣΑ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ ΑΔΕΙΑ

Συγκλονίζει η μητέρα της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα που μέσα σε 3 χρόνια έχασε και τα τρία παιδιά της. Λίγες μόνο ώρες μετά τον αποχαιρετισμό του τρίτου της παιδιού, η μητέρα συγκλονίζει με τα όσα γράφει:

«Σας γέννησα, σας έδωσα ζωή!! Όμως σας έχω θυμώσει γιατί αφήσατε τη αγκαλιά μου άδεια!! Ήσουν το στήριγμα μου,ο λόγος που γελούσα,ο λόγος που έπαιρνα δύναμη να συνεχίσω!!

Ήσουν μαχητρια μέχρι τελευταία στιγμή γελούσες, μας κοιταγες χωρίς να μπορείς να μιλήσεις και μας έλεγαν τα μάτια σου συνεχίστε εγώ είμαι εδω παλεύω!!

Καλό ταξίδι μιτσιμπονακι μου!!

Καλή αντάμωση με τις αδερφούλες σου!!

Για μένα δε φύγατε και δε θα φύγετε ποτέ!!!

Σ αγαπάω και τις τρεις τζωρτζινα»

To δράμα της οικογένειας που έχασε και τα τρία παιδιά της, μέσα σε τρία χρόνια, έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση. Όπως ανέφερε η μητέρα των κοριτσιών, η Μαλένα «έφυγε» από τη ζωή το 2019 από ηπατική ανεπάρκεια σε ηλικία μόλις 3,5 ετών.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η Ιριδα μόλις 6 μηνών το 2020 από σπάνια νόσο φλεβοκόμβου εκ γενετής. Η νόσος του φλεβοκόμβου περιλαμβάνει διάφορες παθολογικές καταστάσεις που αφορούν τη δημιουργία του ηλεκτρικού ρεύματος (των διαδοχικών εκπολώσεων- επαναπολώσεων) στον φλεβόκομβο και την εξάπλωση του στους κόλπους της καρδιάς. Για να συσταλεί και να εκτοξεύσει το αίμα ο καρδιακός μυς, πρέπει να διεγερθεί από ηλεκτρικό ρεύμα. Το ηλεκτρικό ρεύμα, η καρδιά το παράγει μόνη της, στον φλεβόκομβο (ειδικά κύτταρα που εκπολώνονται- επαναπολώνονται αυτόματα) που βρίσκεται στον δεξιό κόλπο. Η περίπτωση θανάτου από αυτή τη νόσο είναι εξαιρετικά σπάνια.

Η οικογένεια ζήτησε να γίνουν καταθέσεις υπέρ του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα» και στην εκκλησία θα υπάρχει κουτί του Συλλόγου ώστε να ρίχνει ο καθένας ό,τι επιθυμεί.

Συγκλονισμένος από όσα την τραγωδία με τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα και είναι ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς έσβησαν τόσο ξαφνικά και τόσο άδικα και τα τρία παιδιά ενός νεαρού ζευγαριού για τα οποία οι πρώτες εξετάσεις που διενεργήθηκαν δεν έδειξαν καν γονιδιακό πρόβλημα.

«Είναι τρία αιφνίδια συμβάντα σε τρία παιδιά» είπε στο thebest ο κ. Ηλιάδης φανερά προβληματισμένος από όσα έχουν συμβεί και έχουν βυθίσει στη θλίψη, όχι μόνο την οικογένεια, αλλά και όλη την πόλη.

Πέρυσι τον Μάρτιο η οικογένεια του Μάνου και της Ρούλας Δασκαλάκη, μια ευτυχισμένη οικογένεια νέων και αισιόδοξων ανθρώπων, θρηνούσε την ξαφνική απώλεια της 6 μηνών κόρη τους Ίριδα που έσβησε ξαφνικά στον ύπνο της.

Οι γονείς είχαν μεταφέρει εσπευσμένα το παιδί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δύο χρόνια πριν από αυτή την τραγική εξέλιξη το ζευγάρι είχε χάσει την κορούλα του Μαλένα σε ηλικία 3,5 ετών πάλι ξαφνικά, και ενώ έδινε μάχη με την λευχαιμία.

Τον Απρίλιο του 2021 οι γιατροί της Μονάδας Εντατικής Παίδων με Επικεφαλής τον Ανδρέα Ηλιάδη στο Ρίο έδιναν ξανά μια τεράστια «μάχη» να κρατήσουν στη ζωή την τρίτη κόρη της οικογένειας που θρηνούσε τα τελευταία δυο χρόνια δυο αγγελούδια.

Η 8χρονη τότε Τζωρτζίνα Γεωργία νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όταν ξαφνικά υπέστη ανακοπή. Οι γιατροί την επανέφεραν καρδιοαναπνευστικά και το παιδί που νοσηλευόταν διασωληνωμένο και σε καταστολή στη Μ.Ε.Θ. Παίδων του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή.

Στις 17 Ιουλίου μικρή Τζωρτζίνα, επέστρεφε υγιής στο σπίτι της μαζί με τους γονείς της Μάνο Δασκαλάκη και Ρούλα Πισπιρίγκου.

ethnos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ