ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ (ΜΩΡΙΣ) ΜΑΓΡΙΖΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας συνήλθε έκτακτα σήμερα Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 10:30, ύστερα από το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του

ΜΩΥΣΗ (ΜΩΡΙΣ) ΜΑΓΡΙΖΟΥ

τέως Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας

Ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Καμπελής σκιαγράφησε την προσωπικότητα του εκλιπόντος, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν από τους πιο αφοσιωμένους ηγέτες της Κοινότητάς μας και του Ελληνικού Εβραϊσμού, με έργο σημαντικό και πολύπλευρο.

Γεννημένος στη Λάρισα και μεγαλωμένος στην θρησκευόμενη οικογένεια του Ζακίνου και της Τζούλιας Μαγρίζου, δραστηριοποιήθηκε από την εφηβική του ηλικία στα κοινοτικά πράγματα. Συμμετείχε για 24 χρόνια σε διάφορες θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο, μέχρι το 2002 που εξελέγη Πρόεδρος. Κράτησε τη θέση αυτή για 18 συναπτά έτη, στη διάρκεια των οποίων εργάστηκε με πάθος για την πρόοδο, την εξωστρέφεια και την ισχυροποίηση της Κοινότητας Λάρισας.

Με την ίδια αφοσίωση υπηρέτησε και τον Εβραϊσμό της Ελλάδας, ως μέλος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, του οποίου τα τελευταία χρόνια υπήρξε Αντιπρόεδρος, αλλά και ως μέλος των Διαχειριστικών Επιτροπών των εν αδρανεία Κοινοτήτων.

Παράλληλα με την κοινοτική του δράση, δημιούργησε μια όμορφη οικογένεια με τη σύντροφό του Ρόζα, ενώ, με την εργατικότητα και το φιλοπρόοδο πνεύμα του, έστησε μια από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις της πόλης στον χώρο του επίπλου, στην οποία επάξια τον διαδέχτηκαν τα παιδιά του.

Ο Μώρις Μαγρίζος θα λείψει από τη λατρεμένη του οικογένεια, από την πόλη της Λάρισας, όπου είχε αμέτρητους καλούς φίλους, αλλά και από την Κοινότητά μας, την οποία αισθανόταν ως την ευρύτερη οικογένειά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού άκουσε και συζήτησε όλα τα παραπάνω

Ψηφίζει :

  1. Να παραστεί ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. στην κηδεία του και να εκφραστούν τα συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ρόζα και στις οικογένειες των παιδιών του Τζουλιάνας και Νίνου.
  2. Να εκδοθεί η άδεια κηδείας και ταφής του δωρεάν, τιμής ένεκεν
  3. Να διατεθεί στη μνήμη του ποσό 1.000€ για την αναστήλωση της Συναγωγής Λάρισας
  4. Να επιδοθεί το ψήφισμα αυτό στην οικογένειά του και να δημοσιευθεί στον τοπικό και εβραϊκό τύπο

Ο Πρόεδρος                                 

Ηλίας Καμπελής

Η Γ. Γραμματέας

Βεατρίκη Μαγρίζου

Τα τακτικά μέλη του Δ.Σ.

Μωυσής Μανουάχ

Σίμων Μαγρίζος

Νίνα Ταραμπουλούς

Ισαάκ Φρανσές

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ