ΤΥΡΝΑΒΟΣ: ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΒΥΚΟΥΧΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΤ. ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

Συνάντηση με τον πρόεδρο Αντ. Τσικριτσή και το μέλος του Δ.Σ. Αθ. Κάιβα του συλλόγου αμβυκούχων δήμου Τυρνάβου είχε σήμερα ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Τύρναβο.

Ο κ. Αραχωβίτης που συνοδευόταν από τον πρώην πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ και τον βουλευτή Λάρισας Β. Κόκκαλη είχε μία εκτενή συνομιλία με τους δύο εκπροσώπους των αμβυκούχων που δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για το μέλλον του προϊόντος από το οποίο η κυβέρνηση θέλει να αφαιρέσει την ονομασία τσίπουρο.

Οπως ανέφεραν αν περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια τότε δεν θα μπει ταφόπλακα μόνο στο τσίπουρο αλλά και στην αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής που είναι συνυφασμένη με το τσίπουρο ενώ αναμένεται να κλονιστεί σοβαρά και η τοπική οικονομία.

Ο κ. Αραχωβίτης από την πλευρά του τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. δεν πρόκειται να συναινέσει στην αλλαγή της ονομασίας του τσίπουρο και θα στηρίξει τόσο εντός όσο και εκτός βουλής τα αιτήματα των αμβυκούχων αμπελοκαλλιεργητών αφού το θέμα αφορά την ίδια την επιβίωσή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ