ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΠΑΘΕ

Το Πανθεσσαλικό μπλόκο της Νίκαιας, που αποτελεί το επίκεντρο του αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών πανελλαδικά,, ενισχύεται συνεχώς και με άλλα τρακτέρ που καταφτάνουν από χωριά της Θεσσαλίας. Από το πρωί δεκάδες τρακτέρ από χωριά της Λάρισας και της Καρδίτσας, κατέφθασαν και ενίσχυσαν το μπλόκο της Νίκαιας, που αποτελεί σημείο αναφοράς στον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων.

Μεταξύ άλλων στο μπλόκο της Νίκαιας κατευθύνθηκαν νωρίς το μεσημέρι σήμερα περισσότερα από 20 τρακτέρ από τον Αμπελώνα και τη Φαλάνη.

Το μεσημέρι έγινε η πρώτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του Μπλόκου Νίκαιας. Μιλώντας εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής, ο Σωκράτης Αλειφτήρας, μεταξύ άλλων δήλωσε, ότι «χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο και καλούμε και ακόμα όσους είναι στα χωριά να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους, το μπλόκο. Τα μέτρα – ψίχουλα που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ικανοποιούν τα αιτήματά μας.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς της Θεσσαλίας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα μας, συμμετέχοντας στην συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 6 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στην ΠΑΘΕ στη Νίκαια».

Εκτός από το μπλόκο της Νίκαιας, στην περιοχή της Θεσσαλίας υπάρχουν άλλα τρία μπλόκα και συγκεκριμένα: στην Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης από τους αγρότες του Τυρνάβου, στο Γερακάρι στο δρόμο Λάρισας – Αγιάς από αγρότες χωριών της επαρχίας Αγιάς. Στον Ριζομυλο, από αγρότες χωριών της Μαγνησίας.

Εν των μεταξύ οι αγρότες από το μπλόκο του Τυρνάβου εξέδωσαν ανακοίνωση συμπαράστασης στους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας και καλούν, τους συναδέλφους τους στις 11 π.μ. της Κυριακής 6 Φλεβάρη, με τα επιβατικά τους οχήματα στο μπλόκο του Τυρνάβου, ώστε «να αναχωρήσουν συντεταγμένα προς το μπλόκο της Νίκαιας, δηλώνοντας με τη φυσική τους παρουσία την έμπρακτη συμπαράσταση στους συναδέλφους τους που αντιμετωπίζουν την κυβερνητική καταστολή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ