ΕΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΛ που συμπαραστέκεται στον αγώνα των αγροτών

 Αγρότες – αγρότισσες
Συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα σας για την επιβίωση που για μια ακόμα φορά δίνετε, στέλνοντας μήνυμα συνεχούς κι ανυποχώρητης αγωνιστικής αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική. Μια πολιτική που όπως χτυπάει άγρια τους βιοπαλαιστές αγρότες, έτσι τσακίζει βάναυσα τους εργαζόμενους, αφανίζει τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, συντρίβει τους άνεργους, οδηγεί στην πείνα και στην εξαθλίωση τους φτωχούς συνταξιούχους, σβήνει τα όνειρα της νεολαίας για μια καλύτερη ζωή.

Αυτή την πολιτική σήμερα την εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά την ίδια εφάρμοζαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ανεξαρτήτως κόμματος και «χρώματος». Και δεν το κάνουν ούτε γιατί θέλουν να «νοικοκυρέψουν τη χώρα και να χτίσουν ένα καλύτερο αύριο», όπως λένε οι εκάστοτε κυβερνώντες, ούτε επειδή αποτελούνται από «ανίδεους πρωθυπουργούς κι ανίκανους υπουργούς», όπως ισχυρίζονται οι εκάστοτε αντιπολιτευόμενοι.

Το κάνουν διότι έτσι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το μόχθο του εργαζόμενου λαού για να αυξάνουν διαρκώς τα αμύθητα πλούτη τους. Γιατί, στην κοινωνία που ζούμε, όσο πιο μεγάλη είναι η φτώχεια των πολλών, τόσο μεγαλύτερα είναι τα πλούτη των λίγων.  Είναι αυταπάτη να πιστεύουμε ότι σε μια τέτοια κοινωνία είναι ποτέ δυνατόν και ο πλούτος των λίγων να αυξάνεται και η φτώχεια των πολλών να μειώνεται.

Αγρότες – αγρότισσες

Ο αγώνας σας στοχεύει στην ικανοποίηση των ζωτικής σημασίας αιτημάτων σας. Αιτήματα δίκαια – και όχι βεβαίως υπερβολικά και ανέφικτα, όπως λένε οι κάθε λογής κατήγοροί σας – καθώς αφορούν στην προστασία του εισοδήματός σας που συρρικνώνεται εξαιτίας του υψηλού κόστους παραγωγής που επιβάλλει η ασύδοτη κερδοσκοπία των πολυεθνικών εταιριών, των χαμηλών τιμών παραγωγού στα προϊόντα σας που προωθούν οι μεγαλέμποροι της «ελεύθερης» αγοράς, των μεγάλων καταστροφών στην παραγωγή σας που δεν αποζημιώνονται, των «ειδικών» χαρατσιών που σας φορτώνει το κράτος, της τεράστιας αύξησης στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και στα καύσιμα, της φοβερής ακρίβειας στα είδη λαϊκής κατανάλωσης κ.α.

Παλεύετε για μια καλύτερη ζωή για σας και τα παιδιά σας. Για οικογενειακό εισόδημα με το οποίο θα μπορείτε να ζείτε με αξιοπρέπεια στα χωριά σας. Για το δικαίωμά σας στην υγειονομική προστασία και περίθαλψη χωρίς να πληρώνετε από την τσέπη σας, στη γνώση και τη μόρφωση χωρίς ταξικούς αποκλεισμούς, στον πολιτισμό που θα σας ανεβάζει ως ανθρώπους και θα φωτίζει το σκοτάδι της αποχαύνωσης που σκεπάζει σήμερα τη χώρα μας.

Και εμείς παλεύουμε μαζί σας, ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει κόκκαλα , για εισόδημα, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.

Αιτήματα που δεν αφορούν μόνο εσάς τους αγρότες, αλλά κι όλους εμάς: Τους εργαζόμενους, του ΕΒΕ, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους των σπουδών, τις γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών. Γιατί από τα προϊόντα που εσείς, με πολύ κόπο, παράγετε τρεφόμαστε όλοι και εξασφαλίζουν πρώτη ύλη οι μεταποιητικές βιομηχανίες. Γιατί αν δεν παράγετε εσείς,ο εργάτης δεν θα έχει δουλειά στα εργοστάσια, αν δεν έχετε εισόδημα θα ελαττώνεται ο τζίρος του βιοτέχνη και του έμπορου, αν χάσετε τα χωράφια αυτά θα περάσουν σε χέρια μεγαλοχωραφάδων – καπιταλιστών που θα βγάζουν κέρδη στις πλάτες όλων μας. Γιατί κι εμείς, όπως εσείς, ενδιαφερόμαστε για δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, για πολιτιστική αναβάθμιση, για να σταματήσει το κύμα της ακρίβειας που πνίγει τα λαϊκά νοικοκυριά.

Αγρότες – αγρότισσες

Συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα σας γιατί έχουμε κοινούς αντιπάλους, κοινά προβλήματα, κοινά αιτήματα, κοινούς στόχους και επιδιώξεις. Η προηγούμενη πείρα έχει αποδείξει ότι η κοινή μας δράση μάς κάνει όλους πιο δυνατούς, πιο αποτελεσματικούς. Είναι σίγουρο πως και η νέα μάχη που ξεκινήσατε θα είναι σκληρή και δύσκολη – οι αντίπαλοί μας είναι ισχυροί κι αποφασισμένοι – αλλά στο τέλος θα έχει θετικά αποτελέσματα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ