ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΣΤΙΣ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Αρχιμήδης” θα διεξαχθεί στις 26 Φεβρουαρίου σε επιλεγμένα εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για την τελική φάση των διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, από την οποία θα προκύψουν και τα μέλη των εθνικών ομάδων των Μαθηματικών που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στους διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς (Βαλκανιάδα, Ολυμπιάδα κλπ).

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώνονται από την πανδημία, δεν διεξάγεται η δεύτερη φάση του διαγωνισμού και έτσι οι προκριθέντες από την πρώτη φάση (“Θαλής”) συμμετέχουν απευθείας στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα.
Επίσης, για δεύτερη χρονιά και πάλι η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα δεν διεξάγεται μόνο στην Αθήνα, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός για ευνόητους υγειονομικούς λόγους.

Μία από τις πόλεις που θα συγκροτήσουν εθνικό κέντρο διεξαγωγής διαγωνισμού είναι και η Λάρι-σα. Το γεγονός αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Παράρτημα Λάρισας της ΕΜΕ και για την περιοχή μας γενικότερα.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο 15ο Γυμνάσιο της Λάρισας.

Με κριτήρια, συνεπώς, επιστημονικά και γεωγραφικά η ΕΜΕ Λάρισας με την συνδρομή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και της Διεύθυνσης του σχολείου και την ευγενική υποστήριξη του βιβλιοπωλείου “Καλτσάς”, θα υποδεχθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 56 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων από τους νομούς της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλά-δας που θα διαγωνιστούν στην Ολυμπιάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ