Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Τα τελευταία δύο χρόνια οτιδήποτε δημόσιο (Υγεία, Παιδεία, Ενέργεια, Ασφάλιση) χτυπιέται αλύπητα από μια ανάλγητη κυβέρνηση-ντίλερ ιδιωτικών συμφερόντων.
Οι άριστοι – άχρηστοι της κυβέρνησης της Ν.Δ. αλλά εξαιρετικά χρήσιμοι στην εξυπηρέτηση φίλων και γνωστών και κάθε είδους κρατικοδίαιτου μεγαλοεπιχειρηματία μας φτωχοποιούν ταχέως.

Έφτιαξαν ένα κράτος συγγενών, γνωστών και φίλων, κομματικών παρατρεχάμενων, με αποτέλεσμα παραλυτικά φαινόμενα στην αντιμετώπιση κρίσεων, όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, οι πλημμύρες, η βοήθεια και προστασία των σεισμοπαθών, τα διαλυτικά φαινόμενα με το πρώτο χιόνι.
Ταυτόχρονα, εξοπλίζονται με μια σειρά από αντιλαϊκούς νόμους που έχουν δημιουργήσει εργασιακή ζούγκλα, χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία και στη λειτουργία των συνδικάτων, βάζουν την ίδια τη Δημοκρατία στη γωνία και εκθέτουν τη χώρα παγκοσμίως για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ακρίβεια σε βασικά αγαθά, η ιδιωτικοποίηση οργανισμών κοινής ωφέλειας με τα αποτελέσματα που όλοι βιώνουμε έχουν κάνει ξεκάθαρες πλέον τις στοχεύσεις τους. Αυτές τις μέρες που οι αγρότες και στη δική μας περιοχή κινητοποιούνται, αναδεικνύεται επίσης το κυβερνητικό σχέδιο για τη διάλυση του πρωτογενούς τομέα προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Με τον πτωχευτικό νόμο που ψήφισε η Ν.Δ. εγκληματεί ενάντια σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες είτε πρόκειται για την πρώτη κατοικία είτε για επαγγελματικούς χώρους.

Η διαχείριση της πανδημίας αναδεικνύει καθημερινά τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες αυτής της κυβέρνησης. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό πέρα από τα όρια της εξάντλησης, καμιά ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, 24.000 νεκροί που οι μισοί εξ αυτών θα ζούσαν, αν είχαν φτιάξει τις αναγκαίες ΜΕΘ, αναστολή εργασίας σε 8.000 υγειονομικούς, μεταβίβαση του κόστους του αναγκαίου ελέγχου στους πολίτες, υγειονομικά πρωτόκολλα – όπως το 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα – που λειτουργούν ενισχύοντας τη μετάδοση, εργασιακοί χώροι και ΜΜΜ εστίες μετάδοσης, προστασία και δώρα στις ιδιωτικές κλινικές, προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, παλινωδίες σε σχέση με «το τελευταίο μίλι» και εργαλειοποίηση των αρμόδιων επιτροπών που έχουν προκαλέσει ανασφάλεια και έλλειψη εμπιστοσύνης, χυδαία προσπάθεια μετάθεσης όλων των ευθυνών στη λεγόμενη ατομική ευθύνη αποποιούμενοι των ευθυνών τους, πανδημία ως ευκαιρία για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ με αντάλλαγμα την εξόφθαλμη στήριξη της κυβέρνησης.

Στο Υπουργείο Παιδείας οι σκοταδιστικές αντιλήψεις συναντάνε τον ακραίο και χυδαίο νεοφιλελευθερισμό. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με επικεφαλής την κ.Κεραμέως θεωρούν τους εκπαιδευτικούς αναλώσιμους, αφού με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία και την απόρριψη όλων των σχετικών μέτρων που πρότεινε η εκπαιδευτική κοινότητα (μείωση μαθητών ανά τμήμα, διορισμοί προσωπικού καθαριότητας, διενέργεια δωρεάν τεστ κλπ). βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους. Ταυτόχρονα, είμαστε στο Φεβρουάριο και εξακολουθούν να υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών και χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες.

Οι βαθιά ταξικές, αντιεκπαιδευτικές και αναχρονιστικές πολιτικές της κυβέρνησης στην εκπαίδευση δεν έχουν τελειωμό:

• Αξιολόγηση που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση σχολείων. Ατομική αξιολόγηση–εξευτελισμός της αξιοπρέπειάς μας.

• Δοτά Υπηρεσιακά Συμβούλια χωρίς δημοκρατικά εκλεγμένους αιρετούς.

• Χτύπημα της ΤΕΕ προς όφελος των ιδιωτικών ΙΕΚ.

• Κάμερες στην τάξη. Τηλεκπαίδευση σε υπό κατάληψη σχολεία.

• Σκανδαλώδης (έναντι αδρής αμοιβής και όχι δωρεάν, όπως η ίδια η υπουργός Παιδείας αναγκάστηκε τελικά να ομολογήσει) παραχώρηση στη CISCO των προσωπικών δεδομένων 1,5 εκατομμυρίων μαθητών και εκπαιδευτικών με δικαίωμα να τα επεξεργάζεται για επιχειρηματικούς σκοπούς, για την οποία η ΑΠΔΠΧ επισημαίνει ότι τα προσωπικά δεδομένα, αφού παρανόμως συλλέχθηκαν, διαβιβάστηκαν στις ΗΠΑ.

• Εξίσωση επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων ιδιωτικών κολλεγίων και αποφοίτων δημόσιων πανεπιστημίων με ταυτόχρονη κατάργηση δεκάδων πανεπιστημιακών τμημάτων.

• Αποκλεισμός δεκάδων χιλιάδων από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

• Τράπεζα θεμάτων, πραγματικός κόφτης ελπίδων και ονείρων των μαθητών/τριών μας

• Απολύτως κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των μαθησιακών κενών των μαθητών/τριών μας,

• Συγχωνεύσεις και συμπτύξεις εκατοντάδων τμημάτων για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών και να περιοριστούν οι προσλήψεις αναπληρωτών/τριών

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ/ΟΥΣΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το ΥΠΑΙΘ οικοδομεί ένα σχολείο, από το οποίο εξοβελίζονται πλήρως η δημοκρατία και η αξιοκρατία, η συλλογικότητα, η συμμετοχή και η συνεργασία, το παιδαγωγικό πλαίσιο και αρχές, και υποκαθίστανται από συγκεκαλυμμένες πελατειακές σχέσεις, αναξιοκρατία, γραφειοκρατία και συγκεντρωτισμό μέσα από έναν εσμό μονοπρόσωπων οργάνων, τα οποία αλληλοεπιλέγονται, αλληλοαξιολογούνται και αλληλομοριοδοτούνται, με υποκειμενικά ή και ανύπαρκτα ακόμα κριτήρια.

Ο σύλλογος διδασκόντων/ διδασκουσών επί της ουσίας δεν υφίσταται πλέον ως το κυρίαρχο όργανο, αφού πια δεν έχει αποφασιστικό ρόλο παρά για επουσιώδη ζητήματα. Μια σειρά από εξουσίες εκχωρούνται στον/στην διευθυντή/τρια, από την δυνατότητα να αποφασίζει μόνος για πλήθος ζητημάτων μέχρι και τη δυνατότητα να ορίζει χωρίς κριτήρια υποδιευθυντή/ντρια, ενδοσχολικό/ή συντονιστή/στρια και μέντορα, μονοπρόσωπα όργανα εντός της σχολικής μονάδας, η θητεία των οποίων συνεκτιμάται στην αξιολόγηση και κατ’ επέκταση στην επιλογή στελεχών.

Η κατάσταση αυτή θα διαμορφώσει σχέσεις ιεραρχίας και εξουσίας, που θα επιφέρουν ένα συγκρουσιακό και στείρα ανταγωνιστικό κλίμα μέσα στο σχολείο, με επιβράβευση ημετέρων και χωρίς να ζητείται η άποψη των εκπαιδευτικών για παιδαγωγικά και άλλα ζητήματα που αφορούν στη σχολική μονάδα. Πού βρίσκεται άραγε η παιδαγωγική αυτονομία και ελευθερία του εκπαιδευτικού, όταν δεν αποφασίζει και δε συμμετέχει στις αποφάσεις;

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Η πολυδιαφημισμένη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που απορρίφθηκε με τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία-αποχή, δεν είναι παρά μια απερίγραπτη επιπλέον γραφειοκρατική διαδικασία, που αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και δείχνει ως μόνιμους/ες υπεύθυνους/ες γι’ αυτά τους/τις εκπαιδευτικούς.

Η βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης απαιτεί αύξηση της χρηματοδότησης της Εκπαίδευσης, κάλυψη των 50.000 κενών εκπαιδευτικών, μείωση του αριθμού μαθητών/τριών ανά τμήμα, σύγχρονες κτιριακές υποδομές και όχι κοντέινερ που πλημμυρίζουν στην πρώτη νεροποντή, τεχνολογικό και λοιπό εξοπλισμό, προγράμματα σπουδών σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές με ανάλογα βιβλία και εποπτικό υλικό, κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και μείωση των εξετάσεων που οδηγούν σε στείρα γνώση και ανάγκη παραπαιδείας. Άλλωστε, διεθνείς μελέτες σχετικά με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης δείχνουν ότι όπου εφαρμόστηκε όχι μόνο δεν επήλθε βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου, αλλά αντίθετα, λόγω της επιπλέον επαγγελματικής εξουθένωσης που επιφέρει αλλά και του ανταγωνιστικού κλίματος που καλλιεργεί, παραμερίζονται οι παιδαγωγικές αρχές και αυξάνονται οι μορφωτικές ανισότητες.

Η κυβέρνηση μη μπορώντας να πείσει για την ορθότητα της πολιτικής της, την οποία απέρριψε σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, κατέφυγε στα δικαστήρια και στην βίαιη καταστολή, αξιοποιώντας τον αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη που η ίδια ψήφισε. Οι πρωτοφανείς fast track δικαστικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την εκδίκαση της αγωγής του ΥΠΑΙΘ προκαλούν οργή και θλίψη. Η δε προκλητική και αντιδημοκρατική δήλωση της υπουργού παιδείας ότι οι εργαζόμενοι/ες μπορούν να απεργούν, αρκεί η απεργία τους «να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων», θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές, ακροδεξιών αντιλήψεων και πρακτικών!

Παρά τις δικαστικές αποφάσεις που έκριναν παράνομη την απεργία των Ομοσπονδιών, είναι δεδομένο ότι ο αγώνας μας δεν σταματάει εδώ. Οφείλουμε με πολύμορφες δράσεις να αποτρέψουμε την κατηγοριοποίηση των σχολείων μας.
Συσπειρωμένοι/ες στα σωματεία μας θα ανατρέψουμε την ποινικοποίηση των αγώνων! Αγωνιζόμαστε για ένα ποιοτικό, συμπεριληπτικό, δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά! Έχουμε πολλά όπλα και οφείλουμε με την ίδια μαζικότητα να συνεχίσουμε τον αγώνα, γιατί για εμάς είναι ζήτημα Δημοκρατίας!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

Το ζητούμενο για εμάς είναι το Συνδικαλιστικό Κίνημα να ξεπεράσει στην πράξη και με τη δράση του την κρίση συμμετοχής και τις χρόνιες παθογένειές του, ώστε να συσπειρώνει δυναμικά τους/τις συναδέλφους, να υπερασπίσει τις κατακτήσεις του μέσα από καλά στοχευμένους και προετοιμασμένους αγώνες και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για διεκδικήσεις βασικών ζητημάτων στα εργασιακά, οικονομικά και συνταξιοδοτικά προβλήματα του κλάδου.

Σταθεροί στην αντίληψή μας ότι μόνο με ενωτικούς μαζικούς αγώνες μπορούμε να βάλουμε φραγμούς σε αντιδραστικά σχέδια για το δημόσιο σχολείο αλλά και να διεκδικήσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, συνεχίζουμε, με βασικό άξονα την αυτοτέλεια του Συνδικάτου, να παλεύουμε μέσα στο Σωματείο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εκπαιδευτικών, των μαθητών/τριών και του δημόσιου σχολείου.

Τα 2 τελευταία χρόνια τα εσωτερικά προβλήματα της ΔΑΚΕ με τη διάσπασή της και τη δημιουργία των ΑΔΗΚ έχουν μεταφερθεί στο σωματείο. ΔΑΚΕ και ΑΔΗΚ διαγκωνίζονται για το ποιος καλύτερα θα υπηρετήσει τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης. Καταστάσεις απείρου κάλλους ζήσαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας. Οι ευθύνες και των δύο για την κατάσταση στο σωματείο είναι τεράστιες. Δε ξεχνάμε πως οι ίδιοι που αυτή τη στιγμή προσπαθούν να ακυρώσουν τη διενέργεια των εκλογών στην ΕΛΜΕ είναι σάρκα από τη σάρκα της ΔΑΚΕ. Στελέχη που είχαν για πολλά χρόνια την απόλυτη στήριξη της ΔΑΚΕ και που οι διαφωνίες τους εδράζονται στη νομή της εξουσίας.

Λουδοβίκους στο σωματείο δε χρειαζόμαστε! Ο κλάδος πρέπει να δώσει συντριπτικό μήνυμα μη ανοχής σε αντιδημοκρατικές ενέργειες, στην προσπάθειά τους για σωματείο χειραγωγημένο από τη διοίκηση, ακίνδυνο στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές κυβέρνησης και υπουργείου.

Δυστυχώς, είναι πολύ θλιβερό την ώρα που όλος ο κλάδος είναι αγανακτισμένος με τα έργα, τα ψέματα και τις συκοφαντίες της κ.Κεραμέως, οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ που θέλουν να αυτοπαρουσιάζονται ως «αγωνιστική πρωτοπορία» να χρησιμοποιούν ακριβώς την ίδια τακτική, με την οποία διαλύουν την ενότητα του κλάδου και οδηγούν τους/τις συναδέλφους στην απογοήτευση και τη ματαιότητα.

Υποτάσσουν τα πάντα στα θέλω τους, μετέρχονται όλων των μεθόδων προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις επιδιώξεις τους. Ειδικά στην ΕΛΜΕ Λάρισας, ο εναγκαλισμός τους όλα αυτά τα χρόνια με τη ΔΑΚΕ καταντά σκάνδαλο!

Η ΠΕΚ όλο το διάστημα πορεύτηκε με τη γραμμή του μιλάω αλλά δε λέω τίποτα, κι έτσι κι αλλιώς, και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, ενώ η παρουσία και η δράση της σε όλες τις κινητοποιήσεις του σωματείου ήταν από ασθενική έως ανύπαρκτη.

Η ΑΣΕ κρυπτόμενη πίσω από το ότι δεν έχει έδρα στο Δ.Σ δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για ζητήματα που ταλανίζουν το σωματείο και δεν έχει αποφύγει τον λαϊκισμό της ισοπέδωσης και των ίσων αποστάσεων ακόμη και σε ζητήματα που αφορούν στο μεδούλι της αριστεράς. Έχει καταφύγει ακόμη και σε ψέματα και διαστρέβλωση των θέσεων μας. Το λέμε μετά λύπης, διότι θα μπορούσε να συμβάλει στην απόκρουση συμπεριφορών και διαδικασιών που έπληξαν βάναυσα το σωματείο.
Το σωματείο, παρά τις προσπάθειές μας, δε μπόρεσε να παρέμβει να αναδείξει και να εμποδίσει την ταλαιπωρία εκατοντάδων εκπαιδευτικών από τις φετινές τοποθετήσεις. Ελεγχόμενες ως προς τη νομιμότητά τους είναι και οι οργανικές τοποθετήσεις, και των υπεράριθμων και στα λειτουργικά κενά και των αναπληρωτών.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

Ανοικτά και ασφαλή σχολεία, με 15 μαθητές/τριες κατ’ ανώτατο όριο στο τμήμα, μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους/ες, προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα. Εξασφάλιση απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και σχολικών αιθουσών για τη λειτουργία τμημάτων με μειωμένο αριθμό μαθητών.

Περιορισμός των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών σε διαφορετικά σχολεία. Προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με απαλλαγή από την δια ζώσης διδασκαλία και δικαίωμα να διδάσκουν εξ αποστάσεως τους/τις μαθητές/τριες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Λέμε ΝΑΙ στον εμβολιασμό – ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα και τις αναστολές εργασίας. Όλοι/ες μαζί θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία. Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (υγειονομικό προσωπικό, ΜΕΘ, νοσοκομεία κλπ).

Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 4692/20, 4823/21, 4763/20, 4713/20.

Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων και τηλεκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία.

Αναβάθμιση του ΠΣΔ και των τεχνολογικών υποδομών των σχολείων, διακοπή της σύμβασης με την CISCO και προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.

Κατάργηση της ισοτιμίας κολλεγίων-ΑΕΙ.

Κατάργηση της ΕΒΕ και του νέου πλαισίου εισαγωγής στην Γ/θμια στο σύνολό του (ν.4777/21) Άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων των Πανεπιστημίων και αύξηση των εισακτέων. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Κατάργηση των ωρολογίων προγραμμάτων που οδήγησαν στον αφανισμό ολόκληρων επιστημονικών πεδίων.

Κατάργηση του νόμου 4808/21 που περιστέλλει τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Επανασχεδιασμός της ύλης και των διδακτικών στόχων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για την κάλυψη των μορφωτικών ελλειμμάτων των παιδιών από την τηλεκπαίδευση. Αντισταθμιστικά μέτρα ενίσχυσης των παιδιών σε κάθε σχολείο. Πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχολείο για την αντιμετώπιση των ψυχοκοινωνικών συνεπειών της τηλεκπαίδευσης.

Έγκαιρη έναρξη των Τάξεων Υποδοχής και ΔΥΕΠ για τα παιδιά με προσφυγικό υπόβαθρο και των Τμημάτων Ένταξης. Ειδική μέριμνα επανασύνδεσης με το σχολείο όλων των παιδιών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που ενάμιση χρόνο τώρα είναι αποκλεισμένα από τη εκπαιδευτική διαδικασία (Ρομά, παιδιά με προσφυγικό υπόβαθρο, έγκλειστοι/ες σε σωφρονιστικά καταστήματα).

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με βάση και τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος (μείωση αριθμού μαθητών, όρια συνταξιοδότησης, επαναφορά διδακτικού ωραρίου στο προ του 2013 κλπ) και πλήρη κάλυψη όλων των τρεχουσών αναγκών στις προσλήψεις αναπληρωτών/τριών. Όχι στις συμπτύξεις τμημάτων. Καμία υποχρεωτική υπερωρία.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες! Δουλειά με πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων αναπληρωτών/τριών. Κατάργηση όλων των νέων μορφών ελαστικής εργασίας, όχι στις τρίμηνες συμβάσεις! Όχι στην καταστρατήγηση του ωραρίου με εργασία εκτός σχολικού ωραρίου (επιμορφώσεις, συνεδριάσεις, εκπαιδευτικοί όμιλοι κλπ).

Επαναφορά του προ του 2013 διδακτικού ωραρίου.

Οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών. Μισθολογικό ξεπάγωμα της διετίας 2016-17. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ενίσχυση των νέων συναδέλφων. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας. Καμία μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία

Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια εκπαίδευση. Δημόσια, δωρεάν, ποιοτική, συμπεριληπτική, δημοκρατική εκπαίδευση όλων των παιδιών!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1 Δημόκας Αναστάσιος ΠΕ03 2ο ΓΕΛ Λάρισας

2 Ζαχαράκης Βαγγέλης ΠΕ04.02 Γυμνάσιο Αμπελώνα

3 Ζέρβας Κώστας ΠΕ78 7ο Γυμνάσιο Λάρισας

4 Καζής Δημήτρης ΠΕ03 ΓΕΛ Αμπελώνα

5 Καπλάνη Ελένη ΠΕ02.ΕΑΕ 12ο Γ/σιο Λάρισας & Γ/σιο Γιάννουλης

6 Καραγιάννης Ισίδωρος ΠΕ04.01 12ο ΓΕΛ Λάρισας

7 Καρυώτης Θεόδωρος ΠΕ06 1ο ΕΠΑΛ Λάρισας

8 Κοσμουόγλου Χριστίνα ΠΕ02 2ο ΓΕΛ Λάρισας

9 Λυπημένου Ελένη ΠΕ88.02 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας

10 Μαγαλιού Ερμίνα ΠΕ02 ΓΕΛ Αμπελώνα

11 Μπαντραλέξης Μανώλης ΠΕ02 ΓΕΛ Αμπελώνα

12 Μπιζέλη Βάσω ΠΕ06 2ο Γ/σιο Τυρνάβου

13 Νικολαΐδης Γιώργος ΠΕ86 Γυμνάσιο Αρμενίου με Λυκειακές Τάξεις

14 Παπαμανώλης Βασίλης ΠΕ11 ΓΕΛ Αμπελώνα

15 Σούρλας Ναπολέων ΠΕ04.05 15ο Γυμνάσιο Λάρισας

16 Στεργίου Αναστασία ΠΕ06 ΓΕΛ Αμπελώνα

17 Τζημαγεώργης Γιώργος ΤΕ01.06 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας

18 Τσακνάκης Γιάννης ΠΕ03 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1 Τσιόπας Χρήστος ΠΕ82 ΕΠΑΛ Τυρνάβου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ