ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥΣ

Δήλωση του Γ. Λαμπρούλη, για τους αγωνιζόμενους βιοπαλαιστές αγρότες

Χαιρετίζουμε τους αγωνιζόμενους βιοπαλαιστές αγρότες και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα τους για την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή τους, κόντρα στην κυβερνητική-αστυνομική επιχείρηση τρομοκράτησης και αυταρχισμού.

Το ότι για μία ακόμη φορά βρίσκονται στους δρόμους και τα μπλόκα οφείλεται στα οξυμένα προβλήματα που προκαλεί η ακρίβεια και η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, μια πολιτική που βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ευρωενωσιακή πολιτική, την πολιτική της ΚΑΠ, δυσχεραίνοντας τη θέση των αγροτών και οδηγώντας τους στο ξεκλήρισμα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους επικαλούμενη τις «δημοσιονομικές αντοχές» και μοιράζοντας ψίχουλα προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των αγροτών, ενώ αντίθετα υλοποιεί μέχρι κεραίας κάθε απαίτηση και αξίωση των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι πρόσφατες δε εξαγγελίες της κυβέρνησης αποτελούν σκέτο εμπαιγμό αφού αφορούν μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και πόρρω απέχουν από όσα απαιτούνται για μια πραγματική ανακούφιση των αγροτοπαραγωγών που συνθλίβονται από την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, τις επιπτώσεις από τις φυσικές καταστροφές, τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα που επιβάλλουν τα μονοπώλια. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση χωρίς περιστροφές να ικανοποιήσει τα δίκαια και συγκεκριμένα αιτήματα των αγωνιζόμενων βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν να παράγουν και να ζουν από τη δουλειά τους. Συγκεκριμένα:

1) Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση ζωοτροφών και αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

2) Προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κλπ) καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

3) Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματά τους και συμβάλλει με τις δυνάμεις του στον πανελλαδικό συντονισμό της πάλης τους. Σ’αυτόν τον αγώνα καλούμε τους εργατοϋπαλλήλους, τα λαϊκά στρώματα να συμπαραταχθούν, να αντισταθούν στην πολιτική ΕΕ-κυβερνήσεων που εντείνει την εκμετάλλευση και την καταλήστευση του μόχθου τους από το κεφάλαιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ