ΝΙΚΟΣ ΓΑΜΒΡΟΥΛΑΣ: ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικά με τις τελευταίες κινητοποιήσεις των αγροτών, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ορμή Ανανέωσης», Νίκος Γαμβρούλας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Τις τελευταίες ημέρες οι αγρότες της περιοχής μας αλλά και όλης της χώρας διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην παραγωγική διαδικασία. Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως η σημερινή γενιά των αγροτών, οι τριαντάρηδες και οι σαραντάρηδες, την τελευταία δεκαετία, δηλαδή σχεδόν από την αρχή της ενασχόλησης τους με την γεωργία, βρεθηκαν απέναντι σε ένα εχθρικό οικονομικό κλιμα, αντιμέτωποι με δεκάδες προβλήματα, όπως η έλλειψη ρευστότητας, η έλλειψη δυνατότητας τραπεζικού δανεισμού, οι χαμηλές τιμές διάθεσης των παραγόμενων προϊόντων, η αδυναμία ουσιαστικής στήριξης τους από το κράτος κ.α

Πλέον έρχονται αντιμέτωποι και με πολύ υψηλές τιμές στο κόστος ενέργειας, υψηλές τιμές αγοράς λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και ζωοτροφών, υψηλές τιμές αγοράς πετρελαίου αλλά και με ολικές καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών, με αποτέλεσμα την μείωση του εισοδήματος τους.

Ασχέτως με το αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί με τον τρόπο διαμαρτυρίας των αγροτών, η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας αντιλαμβάνεται πως τα αιτήματα τους όχι μόνο είναι δίκαια αλλά και αυτονόητα!

Μέρος των αιτημάτων τους όπως για παράδειγμα η μείωση του ενεργειακού κόστους, αποτελεί αίτημα δεκάδων παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, μιας και το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί στα ύψη! Η αύξηση του κόστους παραγωγής έχει άμεσο αντίκτυπο σε όλη την κοινωνία και κυρίως στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα αλλά και στη μεσαία τάξη, μιας και οι τιμές των τροφίμων και ειδικά των βασικών αγαθών έχουν αυξηθεί υπερβολικά και συνεχίζουν να αυξάνονται.

Η παράταξη μας, θεωρώντας απολύτως δίκαια τα αιτήματα των αγροτών, καλεί την κυβέρνηση να τα λάβει σοβαρά υπόψη της και άμεσα να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ