ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΥΤΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας, συμμετείχε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, παρουσία του επενδυτή Χρήστου Καραθανάση.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, το προηγούμενο διάστημα είχε συναντήσεις τόσο με τον Σύλλογο Τευτλοπαραγωγών Λάρισας, όσο και με τον Υπουργό Ανάπτυξης, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πολυσύνθετο ζήτημα.

Ως γνωστόν, την προηγούμενη χρονιά, οι αγρότες παρέδωσαν την παραγωγή τους για βιοαέριο, σε πολύ χαμηλή τιμή, αφού δεν λειτούργησαν τα εργοστάσια που εκμίσθωσε από την Τράπεζα Πειραιώς ο κ. Καραθανάσης στο Πλατύ Ημαθίας και στις Σέρρες.

Στη σύσκεψη, κ. Καραθανάσης δεσμεύτηκε να απορροφήσει όλη τη φετινή παραγωγή τεύτλων για ζάχαρη, από το εργοστάσιο των Σερρών, το οποίο έχει εξοπλίσει και ενισχύσει με τις κατάλληλες υποδομές και είναι έτοιμο για λειτουργία.

Ως προϋπόθεση, όμως, έθεσε, να τελεσιδικήσει η δικαστική διένεξη μεταξύ των εργαζομένων της ΕΒΖ με την Τράπεζα Πειραιώς, στην δικάσιμο που έχει οριστεί για τις 31 Μαρτίου 2022.

Χρ. Κέλλας

«Σήμερα, καταβλήθηκε μια ακόμη προσπάθεια, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του επενδυτή Χρήστου Καραθανάση, ώστε να λυθούν όλες οι χρονίζουσες εκκρεμότητες και οι τευτλοκαλλιεργητές να μπουν στα χωράφια τους και να καλλιεργήσουν.

Από την πλευρά του, ο επενδυτής Χρήστος Καραθανάσης, δεσμεύτηκε, με τη θετική έκβαση της δικαστικής διαμάχης, να απορροφήσει στο εργοστάσιο των Σερρών, όλες τις ποσότητες τεύτλων για ζάχαρη, που θα παραχθούν.

Θα παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις, μέχρι τη θετική έκβαση της υπόθεσης», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Χρήστου Κέλλα, μετά το τέλος της σύσκεψης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ