ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ανακοίνωση της διοίκησης του συλλόγου τους

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εµποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας συµπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες ενάντια στην συρρίκνωση του εισοδήµατος τους, για να µπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους και να ζήσουν από αυτά.

Η σηµερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούµενες εφαρµόζει τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και µεταφέρει τις συνέπειες τους στον λαό. Η ακρίβεια καλπάζει, οι τιµές στα καύσιµα, στο ρεύµα, στα τρόφιµα τα έχουν µετατρέψει από βασικά είδη σε είδη πολυτελείας. Έχουν µεταβάλλει την καθηµερινότητα σε Γολγοθά.

Στα αιτήµατα των αγροτών για έργα προστασίας από τις φυσικές καταστροφές, για αποζηµίωση στο 100% των ζηµιών, για τιµές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδηµα επιβίωσης, για αφορολόγητο πετρέλαιο η κυβέρνηση ανακοίνωσε ψίχουλα.

Στις κινητοποιήσεις τους απάντησε µε αστυνοµοκρατία, µε τις διµοιρίες των ΜΑΤ να κλείνουν τους δρόµους. Η κυβέρνηση κάλεσε τους αγρότες σε «εξαντλητικό διάλογο» για να τους εξηγήσει γιατί δεν περισσευτεί τίποτα για αυτούς, για τους εργαζόµενους, τους ανέργους. Να εξηγήσει γιατί δωρίζει εκατοµµύρια ευρώ σε επιχειρήσεις οι οποίες απολύουν τους εργαζοµένους (Πετρέλαια Καβάλας, Aegean), να εξηγήσει γιατί θα µοιράσει δισεκατοµµύρια ευρώ µε µορφή επιδοτήσεων, Σ∆ΙΤ και θα το βαφτίσει ανάπτυξη και θα καλέσει πάλι τον λαό να τα πληρώσει.

Ο αγώνας µας είναι κοινός, αφορά την επιβίωση µας, την προάσπιση του δικαιώµατος για δουλειά, για ζωή µε δικαιώµατα, υγεία και αξιοπρέπεια κόντρα στην εκμετάλλευση των πολυεθνικών.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ∆ΙΕΚ∆ΙΚΗΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ