ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

Παρέμβαση της ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας στο υπουργείο Παιδείας

Στις 10/03/2020 το ΥΠΑΙΘ εξέδωσε απόφαση για αναστολή των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων καθώς και των αθλητικών δραστηριοτήτων σε Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Από την Άνοιξη του 2021 (17/05/2021),αποφασίστηκε η επανέναρξη των προπονήσεων των Ακαδημιών και ,από το Φθινόπωρο του 2021, των Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων.

Οι μαθητές μας, μετά τη μεγάλη πίεση που υπέστησαν τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας, επιθυμούν διακαώς την έναρξη των σχολικών αγώνων και των σχολικών δραστηριοτήτων, ως τρόπο εκτόνωσης και χαλάρωσης μέσω της συμμετοχής τους σε αυτές. Αυτό είναι εξάλλου και το νόημα του Σχολικού Αθλητισμού.

Επίσης μαθητές-αθλητές ,που σημειώνουν αγωνιστικές διακρίσεις σε ατομικά ή ομαδικά αθλήματα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 και 8 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 καθώς και λοιπών ειδικών νομοθετικών διατάξεων και πλείστων ΥΑ και ΚΥΑ, πριμοδοτούνται για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια. Οι μαθητές που

καταλαμβάνουν μία από τις τρεις πρώτες θέσεις σε κάποιο άθλημα δικαιούνται την πριμοδότηση για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.
Δυστυχώς, όμως, τα Σχολικά Πρωταθλήματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα και ούτε υπάρχει και κάποια ενημέρωση για την έναρξή τους. Έχοντας υπόψη ότι τα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα διεξάγονται κανονικά, τηρώντας φυσικά τα μέτρα του υγειονομικού πρωτοκόλλου, το ΥΠΑΙΘ έπρεπε ήδη να έχει αποστείλει την προκήρυξη των αγώνων. Η αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά φέτος είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Συνέπεια αυτής της καθυστέρησης, θα είναι η διεξαγωγή των σχολικών πρωταθλημάτων κάτω από χρονικά ασφυκτικές, αντιαθλητικές και ,κυρίως, αντιπαιδαγωγικές συνθήκες. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, και ειδικά τους τελευταίους κρίσιμους μήνες του σχ. έτους, θα πρέπει να διεξαχθούν δεκάδες αγώνες ανά νομό, με αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση των σχολείων και τον αποπροσανατολισμό κυρίως των μαθητών της Γ΄ Λυκείου που εκείνη την περίοδο ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας καλεί το Υπουργείο και τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε η έναρξη των σχολικών πρωταθλημάτων σχ. έτους 2021-22 να γίνει ΑΜΕΣΑ ,ενώ από το επόμενο σχολικό έτος να πραγματοποιείται το μήνα Οκτώβριο ή το αργότερο Νοέμβριο. Σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχιστεί η υποβάθμιση του Σχολικού Αθλητισμού.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com