ΘΡΙΛΕΡ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στο τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει περάσει πλέον η υπόθεση θανάτου τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα, 24 ώρες μετά την εισαγγελική παρέμβαση. Καθοριστικές θα είναι οι καταθέσεις τόσο των οικογενειακών γιατρών, αλλά κυρίως τα ευρήματα από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στις σορούς του εννιάχρονου κοριτσιού που πέθανε πριν από λίγες μέρες, αλλά και στα δύο αδελφάκια της, που πέθαναν τα προηγούμενα χρόνια.

 

Στόχος της έρευνας που διέταξε νωρίτερα ο Εισαγγελέας Εφετών Πάτρας, είναι να διευκρινιστεί εάν οι τρεις θάνατοι οφείλονται σε παθολογικά αίτια ή εάν συντρέχουν λόγοι περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης. Για καθέναν από τους αιφνίδιους, όπως χαρακτηρίστηκαν, θανάτους των παιδιών έχουν σχηματιστεί ισάριθμες δικογραφίες, τις οποίες θα συγκεντρώσουν και θα μελετήσουν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών, πριν καλέσουν για εξέταση τους γονείς των τριών κοριτσιών.

Απαντήσεις αναζητά και η ιατρική κοινότητα κάνοντας λόγο για μυστήριο. Οι ιατροδικαστές πάντως εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο τα παθολογικής φύσεων προβλήματα επέφεραν το μοιραίο και δήλωσαν έτοιμοι να καταθέσουν και να ρίξουν φως στην υπόθεση.

«Είναι ένα άλυτο μυστήριο για εμάς το πώς τρία διαφορετικά παιδιά, με διαφορετικό ιστορικό, κατέληξαν περίπου με την ίδια κλινική εικόνα. Είναι θετικό ότι θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη. Αναμένεται να δώσει απαντήσεις η Τζωρτζίνα (οι εξετάσεις) για να φωτίσει την υπόθεση» τονίζει η Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου.

Θα κληθούν να καταθέσουν οι γονείς των τριών κοριτσιών, γιατροί και ιατροδικαστές που τα είχαν εξετάσει σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας, ενώ θα αναλυθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες, όπως και των δυο μικρότερων αδελφών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένας αιφνίδιος καρδιακός θάνατος ενός νέου ατόμου πρέπει να ερευνάται ενδελεχώς. Αυτό σημαίνει νεκροψία-νεκροτομή, ιστολογικές, τοξικολογικές αλλά και άλλες ειδικότερες γενετικές. Μετά το πέρας όλων αυτών των εξετάσεων θα υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα για την αιτία θανάτου καθώς και κατά πόσο οι θάνατοι συνδέονται μεταξύ τους» σημείωσε ο Ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

Οι γονείς των παιδιών με κοινή δήλωσή τους μέσω του δικηγόρου του τονίζουν ότι η αρχική αιτία θανάτου και στα τρια παιδιά ήταν η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών και απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα.

Η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, πριν από 10 μέρες στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, παραμένει απροσδιόριστη, καθώς αναμένονται οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις. Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας έχουν σταλεί σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο εξωτερικό και αναμένεται να δώσουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Ο θάνατος της Μαλένας αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα και της Ίριδος σε εκ γενετής σπανιότατα παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου).

Μετά το θάνατο και του τρίτου παιδιού της η μητέρα έκανε ανάρτηση στα social media τονίζοντας: «Σας έχω θυμώσει γιατί αφήσατε την αγκαλιά μου άδεια».

ertnews.gr – Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, Γιάννης Σουλιώτης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ