ΙΣΧΥΡΕΣ ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση με τον Ν. Χαρδαλιά είχε στο Πεντάγωνο ο Χρ. Κέλλας

Συνάντηση με θέμα τα εξοπλιστικά προγράμματα είχε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, στο Πεντάγωνο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός και ο Υφυπουργός Άμυνας συζήτησαν, καταρχήν, για το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, με τίτλο «Για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας», το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη από την Ολομέλεια της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τις συμβάσεις αγοράς τριών γαλλικών φρεγατών «Belharra», που θα παραδοθούν το 2025 και το 2026, της προμήθειας των υπόλοιπων 18 μαχητικών Rafale και της αγοράς 44 γερμανικών τορπιλών βαρέος τύπου για υποβρύχια.

Οι κ.κ. Κέλλας και Χαρδαλιάς αναφέρθηκαν, επίσης, στην προμήθεια των δύο πρώτων εκ των επτά ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων «MH-60 Romeo» εντός του τρέχοντος έτους, τα οποία είναι αμερικανικής κατασκευής και θα ενισχύσουν σημαντικά το οπλοστάσιο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και στην αναβάθμιση και επέκταση του κύκλου ζωής των ελικοπτέρων «Aegean Hawk S-70», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις ΗΠΑ. Επίσης, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι, από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα, έχουν ενεργοποιηθεί 165 εξοπλιστικά προγράμματα ενώ, όπως έχει τονίσει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από το βήμα της Βουλής, ο αμυντικός προϋπολογισμός του 2022 είναι αυξημένος κατά 15,5% και για τα εξοπλιστικά 34%.

Οι δύο άνδρες εστίασαν, ακόμη, στις σφαίρες της στρατιωτικής διπλωματίας και της υψηλής στρατηγικής, όπου, χάρη στην αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και τις συνέργειες των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, η Ελλάδα έχει ενισχύσει, τόσο τους συμμαχικούς της δεσμούς με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, όσο και εταιρικές σχέσεις στρατηγικής σημασίας, όπως με το Ισραήλ και άλλα όμορα κράτη, αναβαθμίζοντας τη θέση της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τον κόσμο.
Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και ο Υφυπουργός Άμυνας ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Παρασκευή, όπου θα συζητηθούν οι συμβάσεις στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ενώ συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επαφή, προκειμένου ο Λαρισαίος Βουλευτής να συμβάλλει στο έργο της κυβέρνησης εκπροσωπώντας αμεσότερα τη «φωνή» των Λαρισαίων επί των ζητημάτων αρμοδιότητας του κ. Χαρδαλιά.

Ο Χρήστος Κέλλας, αποχωρώντας από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δήλωσε:
«Με τον φίλο Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας είχαμε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνάντηση, κατά την οποία συζητήσαμε τόσο τις συμβάσεις αγοράς των φρεγατών Belharra, της προμήθειας των 18 Rafale και της αγοράς 44 τορπιλών, που θα ψηφιστούν την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής, όσο και την πορεία υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, η οποία είναι υποδειγματικά τάχιστη και πληρέστατη.

Η κυβέρνηση ενισχύει με πρόγραμμα και μεθοδικότητα την αμυντική θωράκιση της χώρας, αναβαθμίζοντας σταθερά τον γεωπολιτικό ρόλο και τις γεωοικονομικές προοπτικές της στο σύγχρονο περιφερειακό και διεθνές σύστημα. Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ελλάδα γίνεται κάθε μέρα ολοένα και πιο ισχυρή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ