ΝΕΟ ΒΡΕΦΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Στη δημιουργία νέου Βρεφικού Σταθμού θα προχωρήσει ο δήμος Φαρσάλων καθώς εγκρίθηκε η σχετική πρότασή του από το υπουργείο Εσωτερικών και το έργο εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ, το οποίο θα λάβει χώρα σε δημοτική έκταση, πλησίον του κτηριακού συγκροτήματος του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Φαρσάλων.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για το δήμο μας καθώς δόθηκε το «πράσινο φως» σε ένα έργο μείζονος σημασίας και μεγάλου κοινωνικού αποτυπώματος, την κατασκευή βρεφικού σταθμού.
Μέχρι σήμερα, μία τόσο μεγάλη περιοχή σαν την επαρχία μας, δε διέθετε δημοτική ή ιδιωτική δομή για βρέφη από δύο μηνών έως δυόμιση ετών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αντικειμενικά προβλήματα σε νέες οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά και παράλληλα εργάζονται.

Αφουγκραζόμενοι την κοινωνία, καταρτίσαμε μία εμπεριστατωμένη πρόταση η οποία και εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και για το λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα.

Εφεξής, θα «τρέξουμε» τις διαδικασίες με τις μέγιστες δυνατές ταχύτητες, ώστε να κατασκευαστεί το συντομότερο δυνατό ο νέος αυτός, δημοτικός βρεφικός σταθμός.

Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο των υπηρεσιών και των συνεργατών μου για τις προσπάθειές τους που οδήγησαν στο ευχάριστο σημερινό αποτέλεσμα».

Ο Βρεφικός Σταθμός θα παρέχει συγκεκριμένες υπηρεσίες στα παιδιά που θα φιλοξενεί για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας και θα εξασφαλίζει τα ακόλουθα:

• Υγιεινή και ασφαλή παραμονή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε ηλικίας φιλοξενουμένων παιδιών.

• Απασχόληση, διαπαιδαγώγηση, παιχνίδι, ψυχαγωγία, ανάπαυση, ψυχολογική βοήθεια ανάλογα με την ηλικία.

• Μέριμνα για την ομαλή ψυχοσυναισθηματική και υγιεινή ανάπτυξη των παιδιών και παροχή συμβουλευτικής ενημέρωσης και υποστήριξης στις οικογένειές τους.

• Υγιεινή και επαρκή διατροφή με σωστή ποιοτική σύνθεση.

• Φροντίδα για την ατομική καθαριότητά τους, καθώς και την καθαριότητα των χώρων της Μονάδας.

• Τακτική ιατρική παρακολούθηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ