ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ: ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ PRAKTIKER HELLAS!!!

Η ανακοίνωση της διοίκησης που ζητά από την επιχείρηση να πάρει πίσω τις απολύσεις τώρα

Η διοίκηση της PRAKTIKER HELLAS συνεχίζει και το 2022 την επίθεση της στο δικαίωμα για εργασία και προσπαθεί να επιβάλει την σιωπή τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους.

Άλλη μία συναδέλφισσα απολύθηκε γιατί η διεκδίκηση και οι συμβάσεις εργασίας με δικαιώματα βαφτίζονται κόστος. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισαςεπανειλημμένα έχει καταγγείλει την εργοδοσία της PRAKTIKERHELLAS γα την στέρηση του δικαιώματος στην εργασία με ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες. Στο τοπικό κατάστημα,οι απολύσεις συνάδελφώνέφτασαν τις έξι(6) και άλλοι πέντε(5) εξωθήθηκαν σε παραιτήσεις λόγω της εντατικοποίησης, της χειροτέρευσης των όρων εργασίας και του κλίματος εκφοβισμού. Αυτά έγιναν σε διάστημα λίγων μηνών.

Η διεύθυνση του τοπικού καταστήματος απολύει έμπειρους εργαζόμενους, με πολλά  χρόνια στην εταιρία και με κατεκτημένα εργασιακά δικαιώματα. Οι συνάδελφοι τους, εξέφρασαν την στήριξη και την αλληλεγγύη στους απολυμένους με στάση εργασίας και δύο απεργιακές κινητοποιήσεις με μαζική συμμετοχή. Αυτή η εκδήλωση αλληλοϋποστήριξης τρόμαξε την εργοδοσία  που προσπαθεί μέσω και της νέας απόλυσης να την σταματήσει.

Παράλληλα, η PRAKTIKER HELLAS υπολογίζοντας τα πάντα με το ζύγι του κέρδους αδιαφόρησε στις επανειλημμένες επισημάνσεις των εργαζόμενων για την τήρηση των κανόνων ασφαλούς λειτουργίας του μηχανήματος κοπής ξυλείας και για την συντήρηση του, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου στα δάκτυλα.

Αυτή η επαίσχυντη στάση της εργοδοσίας δεν είναι έκπληξη. Είναι συνέχεια των αλλαγών που προωθεί με διάλυση τμημάτων, μείωση του προσωπικού πλήρους 8ώρης εργασίας, αύξηση της μερικής απασχόλησης, χρήση ακατάλληλων μηχανημάτων κα..

Οι μεγαλοεργοδότες θεωρούν τους εαυτούς τους αφέντες και αρνούνται κάθε διαβούλευση με τους εργαζόμενους (σκλάβους στα μάτια τους). Χρησιμοποιούν όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, τον πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη και εκμεταλλεύονται την διαρκή υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών ελέγχου για να οδηγήσουν τις υποθέσεις στα δικαστήρια γνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι. Αυτό το κάνουν με την βεβαιότητα ότι οι νόμοι φτιάχτηκαν για την δική τους εξυπηρέτηση και ότι ο εργαζόμενος ακόμη και εάν δικαιωθεί από τα δικαστήρια, θα πάρει ψίχουλα.

Καλούμε το λαό της πόλης μας, κάθε εργαζόμενο να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην PRAKTIKERHELLAS. Ο αγώνας και η προάσπιση του δικαιώματος για δουλειά, για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια μας αφορά όλους. Οι αγώνες των εργαζομένων στην e-food και στην COSCO κόντρα στην εκμετάλλευση του κεφαλαίου, μας δείχνουν τον δρόμο.

 Απαιτούμαι:

  • Την ακύρωση όλων των απολύσεων.
  • Να σταματήσει ο εκφοβισμός, η τρομοκρατία, οι καταχρηστικές βλαπτικές τροποποιήσεις των όρων εργασίας.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις και δικαιώματα.
  • Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας για την προστασία των συναδέλφων.

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ – ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ