ΣΤΑ… ΘΡΑΝΙΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΑΛΑΝΗΣ

Παρακολούθησαν σεμινάριο για τις μαθησιακές δυσκολίες από τον Δημήτριο Χουλιαρό

Οι μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών  και οι σύγχρονοι τρόποι προσέγγισης τους ήταν το αντικείμενο της ενδοσχολικής επιμόρφωσης που υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Φαλάνης.

Εισηγητής ήταν ο κ. Δημήτρης Χουλιαρός, ειδικός παιδαγωγός Msc, πρώην προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ Λάρισας και σήμερα Διευθυντής του Κέντρου «Έκφραση Λόγου στον Αμπελώνα.

Ο εισηγητής, με επιστημονικό τρόπο ανέλυσε τις βασικές κατηγορίες μαθησιακών δυσκολιών, εξήγησε τις γενεσιουργές τους αιτίες και εστίασε ιδιαίτερα στον τρόπο αντιμετώπισης τους. Επίσης παρουσίασε σους καθηγητές του σχολείου μια πρωτοποριακή μέθοδο αντιμετώπισης μαθησιακών δυσκολιών και αναπηρίας, για όλους τους μαθητές,  η οποία  βασίζεται στη χρήση υπολογιστών και ειδικού προγράμματος συνθετικής ομιλίας. Η μέθοδος που ανέπτυξε ο ίδιος και έχει αναγνωριστεί διεθνώς συμβάλλει  ώστε μαθητές με δυσκολίες στην ανάγνωση, γραφή και αποκωδικοποίηση του λόγου να βοηθηθούν αποτελεσματικά, αλλά και να αυτονομηθούν.

Η συγκεκριμένη επιμόρφωση διοργανώθηκε από την φιλόλογο του σχολείου κα Αγγελάκη Ξένια και  έγινε στα πλαίσια του «Άξονα 8»  του έργου της  Αξιολόγησης που εφαρμόζει από φέτος το Γυμνάσιο Φαλάνης για την επιμόρφωση  του εκπαιδευτικού του προσωπικού.

Σημειώνεται ότι το σεμινάριο βιντεοσκοπήθηκε και ανέβηκε και στο YouTube προκειμένου να το παρακολουθήσουν και οι γονείς των μαθητών που επιθυμούν. Τα σχετικά link είναι τα ακόλουθα:


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com