ΠΟΙΝΗ ΔΙΕΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ

Βαριά ήταν η ποινή που επέβαλε το τριμελές δικαστήριο της Λάρισας σε Λαρισαίο δικηγόρο ο οποίος κατηγορήθηκε από κτηνοτρόφο για απάτη και πλαστογραφία. Οπως  αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία ο κτηνοτρόφος που είχε κάποιο πρόβλημα με τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, τις οποίες αν και δικαιούνταν δεν εισέπραξε και ήταν απαραίτητο να κάνει αίτηση θεραπείας στον οργανισμό για να μπορέσει να τις εισπράξει, απευθύνθηκε στον εν λόγω δικηγόρο ο οποίος του απέσπασε για την υπόθεση περίπου 4.500 € χωρίς όμως να προβεί σε κάποια ενέργεια.

Μάλιστα πλαστογράφησε κάποια δικόγραφα για τα οποία ο κτηνοτρόφος απειλήθηκε με σοβαρά πρόστιμα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αφού αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστά.

Με δεδομένα αυτά τα στοιχεία ο κτηνοτρόφος με άλλη δικηγόρο κατέθεσε μήνυση το 2017 η οποία δεν είχε εκδικαστεί μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, αφού ο καταδικασθείς δικηγόρος είχε ζητήσει και πήρε αναβολές επικαλούμενος προβλήματα υγείας.

Τελικά η υπόθεση εκδικάστηκε την Πέμπτη με την Εισαγγελέα της έδρας να προτείνει ποινή φυλάκισης 3 ετών χωρίς αναστολή. Τελικά το δικαστήριο επέβαλε στον δικηγόρο που υπήρξε και αυτοδιοικητικός ποινή φυλάκισης αναγνωρίζοντας του ελαφρυντικά και ορίζοντας η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ