ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ – ΠΟΤΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Τα επόμενα βήματα για τη χαλάρωση των μέτρων θα εξετάσει η Επιτροπή Ειδικών που συνεδριάζει την Τετάρτη, και τα οποία θα αφορούν κυρίως στους εμβολιασμένους, όπως αναμένεται.

Η Επιτροπή θα εξετάσει τη χαλάρωση, ή ακόμη και την κατάργηση κάποιων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, στην εστίαση και τη διασκέδαση αλλά και στα γήπεδα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ανάμεσα στα μέτρα που φέρεται να έχουν κλειδώσει, είναι η επιστροφή των όρθιων σε εστίαση και διασκέδαση. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής την Τετάρτη.

Σχετικά με το Καρναβάλι, οι ειδικοί λένε “ναι” σε καρναβαλικές εκδηλώσεις με μέτρα, όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα, αλλά όχι στις παρελάσεις, όπως τις γνωρίζαμε στα χρόνια προ κορονοϊού. Θα συζητηθεί το πρωτόκολλο υπό το οποίο θα πραγματοποιηθούν κάποιες εκδηλώσεις και πιθανολογείται ότι θα γίνουν σε ανοικτούς χώρους και με εμβολιασμένους.

Όσον αφορά στα γήπεδα, θα υπάρχουν εξαιρέσεις κατά περιπτώσεις. Είναι ένα πλαίσιο που συζητείται. Τις προηγούμενες εβδομάδες, η κυβέρνηση είχε ζητήσει να αυξηθεί η πληρότητα στο 50% από το 10% που είναι τώρα. Φαίνεται πως θα δούμε κάποιες αυξήσεις στην πληρότητα, αλλά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα οι ευρωπαϊκοί αγώνες ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.

Παράλληλα, έως τέλος Μαρτίου αναμένεται να έχουν την πλήρη κατάργηση όλων των περιορισμών για τους εμβολιασμένους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ