1ο ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΩΝ 5ου – 9ου – 10ου ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την Πέμπτη 10-2-2022 το δίκτυο σχολείων 5ου, 9ου και 10ου Γυμνασίων Λάρισας υλοποίησε το 1ο  διασχολικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών: Η ενίσχυση του Διδακτικού έργου και του Παιδαγωγικού ρόλου τους».

Επιμορφώτρια ήταν η  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου των Φιλολόγων του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας, κ. Φούντα Αγγελική. Τίτλος της εισήγησής της: «Παιδαγωγικά μέτρα – ενέργειες παιδαγωγικού χαρακτήρα και ο ρόλος του Συμβούλου Σχολικής Ζωής στο Γυμνάσιο».

Η κ. Φούντα ανέλυσε το νομικό πλαίσιο, αναφέρθηκε σε συνήθεις παρεκκλίνουσες συμπεριφορές μαθητών στην τάξη, σε τεχνικές διαχείρισης συγκρούσεων, σε παιδαγωγικές μεθόδους και παιδαγωγικά μέτρα αντιμετώπισης και επίλυσης προβλημάτων της τάξης και τόνισε τη σημασία του ρόλου του Συμβούλου Σχολικής Ζωής στη σχολική κοινότητα. Παρουσίασε μελέτες περίπτωσης και ακολούθησε συζήτηση.

Η επιμορφωτική συνάντηση διοργανώθηκε από τις συντονίστριες και τους εκπαιδευτικούς των ομάδων του σχεδίου δράσης ενδοσχολικής/διασχολικής επιμόρφωσης του δικτύου σχολείων 5ου, 9ου και 10ου Γυμνασίου Λάρισας που εντάσσεται στον άξονα: Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις και υλοποιήθηκε με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως σύγχρονης εκπαίδευσης.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ