ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΔΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Κ. Αργυρόπουλου

Ερώτηση προς τη δημοτική αρχή για κυκλοφοριακά προβλήματα που εντόπισε σε οδούς της Λάρισας απηύθυνε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Λάρισα Μπροστά”  Κώστας Αργυρόπουλος. Στο κείμενό του αναφέρει:

ΟΔΌΣ ΠΑΛΑΙΟΛΌΓΟΥ ΚΑΙ ΟΔΌΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΜΕ ΗΡΏΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ

1)Η οδός Παλαιολόγου από το ύψος του ΟΣΕ έως την οδό Υψηλάντου λόγω ότι είναι διπλής κυκλοφορίας και τα οχήματα σταθμεύουν και από τις δύο πλευρές του δρόμου είναι αδύνατον να περάσουν δύο οχήματα που κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Αυτό έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους κατοίκους της περιοχής αυτής που αναγκάζονται να μένουν συνεχώς αρκετή ώρα μέχρι να κάνουν όπισθεν για να απεγκλωβιστούν.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι θεωρούν ότι στη μία πλευρά πρέπει να απαγορευτεί η στάθμευση και να μπουν πλαστικά κολωνάκια ή αλλιώς η μονοδρόμηση με έξοδο από ΟΣΕ προς Υψηλάντου για να μην δημιουργούνται αυτά τα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Σας ερωτώ τι σκοπεύετε να κάνετε για να διευκολύνετε την ποιότητα ζωής αυτών των κατοίκων;

2)Στα φανάρια ΗΡΏΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ και Φαρσάλων η διάβαση πεζών και ανθρώπων με αμαξίδιο για να περάσουν από την πλευρά της Φαρσάλων απέναντι στο πεζοδρόμιο προς τον ΟΣΕ είναι πραγματικά πολύ δύσκολη.

Δεν υπάρχει σωστή διαγράμμιση και το πεζοδρόμιο δεν υφίσταται ώστε να διευκολύνει τους πεζούς.Θα πρέπει να υπάρξει επέκταση προς τα εμπρός του μεσαίας διάβασης με ανάλογη υποδοχή ώστε τα αναπηρικά αμαξίδια ή τα καροτσάκια με τα μωρά να περνούν σε μια ευθεία απέναντι τη διασταύρωση χωρίς να χρειάζεται να κάνουν ελιγμούς για να περάσουν απέναντι.

Σάς ερωτώ αν έχετε σκοπό να κάνετε μια μικρή παρέμβαση ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση αυτών των ευαίσθητων ομάδων δημοτών.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «ΛΑΡΙΣΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ».
Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ