ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΆΝΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΡΥΕΣ

Τις Νέες Καρυές του Δήμου Κιλελέρ επισκέφθηκε σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Χρήστο Μουτούδη και με κατοίκους του χωριού.

Σκοπός της επίσκεψης της βουλευτού ήταν να δει από κοντά τα προβλήματα με τον σχεδιασμό της διέλευσης του νέου δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων, που περνάει δίπλα στο χωριό τους.

Όπως είναι γνωστό, η κ. Ά. Βαγενά έχει ήδη καταθέσει αναφορά με τα εξής αιτήματα:

«Με υπόμνημά τους, οι ως άνω κάτοικοι εκφράζουν την σφοδρή αντίθεσή τους στην απόφαση των Αρχών να υλοποιηθεί ο νέος δρόμος που θα συνδέει τα Φάρσαλα με τη Λάρισα στο ανατολικό τμήμα του χωριού, και όχι στο δυτικό, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί, σχεδιασμό που θεωρούν παντελώς ακατάλληλο.

Ειδικότερα, όσον αφορά την υλοποίηση του δρόμου Λαρίσης-Φαρσάλων που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια, εξηγούν ότι ο πρώτος σχεδιασμός προέβλεπε να περνά ο δρόμος δυτικά του χωριού των Νέων Καρυών, πράγμα που δεν θα εμπόδιζε σε τίποτα τους αγρότες-ιδιοκτήτες των χωραφιών, καθώς τα χωράφια αυτά είναι μεγάλα, πετρώδη και μη ποτιστικά, και σε ύψωμα.

Αποφασίστηκε ωστόσο, να γίνει νέος, εξαρχής σχεδιασμός, ο οποίος προβλέπει να περάσει ο δρόμος ανατολικά του χωριού, μέσα από παραγωγικά χωράφια με πολυετείς οπωροκηπευτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφική μονάδα, το οποίο θα έχει ως συνέπεια ο δρόμος να τα χωρίσει στη μέση, ούτως ώστε θα καταστούν ασύμφορα για επαγγελματική καλλιέργεια.

Σημειωτέον ότι,

1) πολλοί νέοι αγρότες στο επάγγελμα βασίζονται αποκλειστικά στα χωράφια αυτά, προκειμένου να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους,

2) το σύνολο των αγροτών, παλιών και νέων είναι ενταγμένοι στα προγράμματα των Νέων Αγροτών, αλλά και βελτίωσης, πράγμα που σημαίνει ότι η ένταξη σε αυτά προϋποθέτει συγκεκριμένο αριθμό στρεμμάτων ανά καλλιέργεια και

3) η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσχερέστερη, εφ’όσον η περιοχή βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του χωριού, δίπλα από το ρέμα, με συνέπεια να πλημμυρίζει μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως συνέβη πολύ πρόσφατα, με την κακοκαιρία «Διομήδης».

Η κ. Άννα Βαγενά διαπίστωσε η ίδια τα πραγματικά προβλήματα που δημιουργεί η καινούρια χάραξη του δρόμου, όπως της τα υπέδειξαν οι κάτοικοι.

Η βουλευτής και οι κάτοικοι των Νέων Καρυών συμφώνησαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους ώστε, αν είναι δυνατόν, να αλλάξει η χάραξη του δρόμου και να υλοποιηθεί ο παλιός σχεδιασμός.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com