Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΡΙΖΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Η παρέμβαση της Στέλλας Μπίζιου στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον ΕΦΚΑ

«Θα συμφωνήσουμε όλοι, μέσα σε αυτήν την αίθουσα, ότι ο ΕΦΚΑ είναι ο Οργανισμός με τον οποίο συναλλάσσεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας. Πάνω από 6 εκατομμύρια Έλληνες, συμπολίτες μας έχουν συναλλαγές με τον ΕΦΚΑ, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Δυστυχώς όμως είναι και ο οργανισμός με τα περισσότερα προβλήματα.

Τα παράπονα των πολιτών από τις συναλλαγές με τον ΕΦΚΑ σχετικά με το χρόνο διεκπεραίωσης των αιτημάτων και από τη γενική επαφή με τον οργανισμό είναι πολλά και φθάνουν καθημερινά στα γραφεία μας. Στο Συνήγορο του Πολίτη το 48% των παραπόνων αφορά συντάξεις και συναλλαγές με τον ΕΦKA. Για να βελτιωθεί η λειτουργικότητα, η αποτελεσματικότητα και ο τρόπος που παρέχει υπηρεσίες ο ΕΦΚΑ πρέπει να προσελκύσουμε στελέχη ικανά, που έχουν εμπειρία στο χώρο της διοίκησης και μπορούν να δώσουν αποτελέσματα, το συντομότερο δυνατό. Να τα προσελκύσουμε με όρους αγοράς».

Τα παραπάνω σημείωσε μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα ημερήσιας διάταξης την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Εκσυγχρονισμός του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις για την κοινωνική ασφάλιση», η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

«Αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στραφούμε στον ιδιωτικό τομέα για την προσέλκυσή τους αυτό θα κάνουμε. Αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τους προσελκύσουμε με όρους αγοράς θα το κάνουμε. Το μοντέλο αυτό εφαρμόστηκε με επιτυχία στο Κτηματολόγιο και θα εφαρμοστεί κι εδώ! Ο εκσυγχρονισμός των Υπηρεσιών που παρουσιάζουν διαχρονικά προβλήματα απαιτεί ριζικές τομές, εδώ και τώρα. Ας μην κοιτάζουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Όλα αυτά έπρεπε ήδη να έχουνε ξεκινήσει χθες!», σημείωσε χαρακτηριστικά η Λαρισαία βουλευτής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ