ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ

Σήμερα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία που απαρτίζουν τον ΕΦΚΑ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και και συγκέντρωση στις 11 έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους σημειώνουν ότι διαλύεται η διοικητική ιεραρχία του φορέα, καθώς εισάγεται το καθεστώς των μετακλητών υπαλλήλων στη βαθμίδα των Γενικών Διευθυντών και των Διευθυντών, οι οποίοι θα προέρχονται πλέον ακόμα και από τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς καμία γνώση κι εμπειρία επί της ασφαλιστικής νομοθεσίας και του τρόπου διοίκησης ενός υποκαταστήματος, με αποδοχές πρόκληση σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους του φορέα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι παραδίδεται η τεράστια ακίνητη περιουσία του φορέα και τα περίπου 400 ακίνητα του ΕΦΚΑ σε Ανώνυμη Εταιρεία ειδικού σκοπού, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας θα διορίζεται και θα παύεται από τον Υπουργό Εργασίας και θα είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτο, χωρίς κανέναν κοινωνικό έλεγχο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ. Θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, με την ψήφιση του.

Υπέρ του νομοσχεδίου κατά την επεξεργασία του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ η αντιπολίτευση ζήτησε την απόσυρσή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ