Ε.ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΦΚΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας για τον «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ, η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, τοποθετήθηκε, επισημαίνοντας τα εξής :

«Η Κυβέρνηση, άλλοτε έχει μνήμη ελέφαντα, κι άλλοτε χρυσόψαρου! Όμως,  «η λήθη των ιδίων κακών,  θρασύτητα γεννά», –  «αποθρασύνεται, όποιος ξεχνά τα δικά του σφάλματα,», έλεγε ο φιλόσοφος Δημόκριτος.

Και η Κυβέρνηση, αυτό το αποδεικνύει καθημερινά, με τα λόγια και τα έργα της!

Θα θυμίσω, λοιπόν, τι έλεγαν προεκλογικά, και τι έκαναν μετεκλογικά:

(α) για τον ανάλγητο «νόμο Κατρούγκαλου», που ενώ θα καταργούσαν, εδώ και 30 μήνες, τον διατηρούν. Καταθέσαμε τροπολογίες, για τις γυναίκες που αναγκάστηκαν σε εθελουσία έξοδο. Θα τις κάνουν αποδεκτές, άραγε;

(β) για το ΕΚΑΣ, που όχι μόνο δεν επανάφεραν, αλλά κατάργησαν ακόμα και τα ‘ψίχουλα’ της λειψής 13ης σύνταξης,

(γ) για τα κατώτατα όρια σύνταξης, που ακόμα και σήμερα, δεν έχουν επαναφέρει.

Αντί των προεκλογικών υποσχέσεων, πετύχαν να δημιουργήσουν μια καινούρια κατηγορία, αυτή των «συνταξιούχων… χωρίς σύνταξη»! Οι συντάξεις που εκκρεμούν είναι αμέτρητες, ταλαιπωρώντας οικονομικά και ψυχολογικά, για χρόνια, χιλιάδες εργαζομένους!

Με το παρόν νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ, ισχυρίζονται ότι θέλουν να απαλλάξουν τους πολίτες από την ταλαιπωρία, φέρνοντας ιδιώτες για Προϊσταμένους, στήνοντας ένα φαντασιακό δίπολο: του «άριστου Υπουργού» από τη μια, και των «τεμπέληδων υπαλλήλων» από την άλλη, όπως έκαναν στη ΔΕΗ, και, πρόσφατα, στη ΛΑΡΚΟ.  Ωστόσο, αυτοί οι ‘οκνηροί’ υπάλληλοι, οι οποίοι εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες, με συνεχείς προσβολές από τον πολιτικό τους προϊστάμενο,  χωρίς στοιχειώδη τεχνολογικό εξοπλισμό, με στέρηση αδειών είναι αυτοί που έχουν επιφορτιστεί με το ογκώδες έργο της λύσης των εκκρεμών συντάξεων, και όχι ο Υπουργός, ούτε η στρατιά των μετακλητών που έχει προσλάβει! Ο ολισθηρός δρόμος του πελατειασμού είναι εμφανής και οδηγεί στην αποσάθρωση των δημοσίων υπηρεσιών, με οδυνηρές συνέπειες.

Παράλληλα, υπονομεύουν το δημόσιο χαρακτήρα των δημόσιων υπηρεσιών, παραδίδοντας τες, άνευ όρων, όλους, σε ιδιώτες. Σήμερα είναι η κοινωνική ασφάλιση, αύριο θα είναι η παιδεία και η υγεία!

Εισάγουν, ανερυθρίαστα, κατά παρέκκλιση αναθέσεις στον ΕΦΚΑ, με τα λεφτά των φορολογούμενων, για πέντε ολόκληρα χρόνια.

Εμείς, διαφωνούμε με την “κοπτοραπτική” εξαιρέσεων αδιαφάνειας. Φέρνουμε στο φως τις φαύλες επιθυμίες της Κυβέρνησης. Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα που διαπράττουν σε βάρος του Ελληνικού Λαού, τη στιγμή που η κοινωνία χειμάζεται από την ακρίβεια, την ανεργία, τη διαφθορά.

Εμείς, στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πιστεύουμε στον Τόπο μας και στους Ανθρώπους μας. Είμαστε κοντά σε όλους εκείνους που βρίσκονται καθημερινά στον αγώνα της επιβίωσης, της βιοπάλης, σε όσους παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, με αυξήσεις 500% στο ρεύμα, στο αέριο, στα τρόφιμα, στη μετακίνηση…

Αυτοί μας νοιάζουν, γι’ αυτούς δημιουργηθήκαμε και τώρα πάλι οι χρόνοι μας καλούν στο δρόμο που θα οδηγήσει και πάλι στην Ελλάδα της αξιοπρέπειας»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ