ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΟΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το Κέντρο Πρόληψης ΠΕ Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ. και το Εργαστήρι Ζωής σε συνεργασία με το Παράρτημα Ρομά της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιούν από το Νοέμβριο του 2021 Εργαστήρι Παραμυθιού για παιδιά και Εργαστήρι Θεάτρου για εφήβους στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.
Στόχος των εργαστηρίων είναι η σύνδεση με τα αποθέματά μας, η ενίσχυση των κοινωνικών μας δεξιοτήτων και η επαφή με την τέχνη του παραμυθιού και του θεάτρου μέσα από τη βιωματική μάθηση.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης κίνησης προς την τοπική κοινότητα που πραγματοποιείται φέτος από το Εργαστήρι Ζωής και το Κέντρο Πρόληψης ΠΕ Λάρισας – ΟΚΑΝΑ με στόχο τη «συν – κατασκευή» ενός άτυπου τοπικού δικτύου φορέων, εκπαιδευτικών δομών και υπηρεσιών της περιοχής που συμβάλλουν στον τομέα της ψυχοκοινωνικής υγείας και ανάπτυξης.

Αυτή η πολύπλευρη έννοια της “Συν-κατασκευής ” αποτελεί το φετινό μήνυμα του Εργαστηρίου Ζωής όπως διαμορφώνεται και εξελίσσεται καθημερινά μέσα από τις διεργασίες των ομάδων του και ακουμπά στη σύγχρονη ανάγκη για επαναπροσδιορισμό, ανανοηματοδότηση, συνέργεια, σύνθεση και σύνδεση!

Το Εργαστήρι Ζωής είναι ένα πρότυπο κέντρο πρωτογενούς πρόληψης μέσω των τεχνών που λειτουργεί από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Λάρισας του ΟΚΑΝΑ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΟΚΑΝΑ. Τον Νοέμβριο του 2018 βραβεύτηκε ως κορυφαίο Πρόγραμμα Πρόληψης των Εξαρτήσεων από το Συμβούλιο Της Ευρώπης – Group Pompidou.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας 2410 555935 (ώρες 09.00-14.00) ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: kplarisa@otenet.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ