ΠΛΟΙΟ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ

Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/2 στο κατάστρωμα 3 του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, με σημαία Ιταλίας, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Πρίντεζι και βρίσκεται στα βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας. Το πλοίο εκκενώθηκε από τους 237 επιβάτες και το 51μελές πλήρωμά του μετά από αίτημα του πλοιάρχου και επιβιβάστηκαν σε λέμβους.

Το πλοίο καίγεται ολοσχερώς ενώ στο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά υπήρχαν περίπου 160 φορτηγά. Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Κέρκυρας Μαρία Παγκράτη, σκάφος του Λιμενικού μετέφερε έναν ελαφρά τραυματία, πιθανότατα μέλος του πληρώματος, στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από την ΕΡΤ1

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των λιμενικών αρχών καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν πέντε σκάφη του Λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής και σπεύδουν η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Κέρκυρας Μαρία Παγκράτη η φωτιά ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα και αυτή τη στιγμή το πλοίο καίγεται από άκρη σε άκρη και η κινητοποίηση των ελληνικών αρχών είναι μεγάλη. Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έχει ξεκινήσει για το σημείο που βρίσκεται το πλοίο, αντιρρυπαντικό σκάφος από την Πάτρα για τους ευνόητους λόγους, το ρυμουλκό «Δίας» από το λιμάνι της Κέρκυρας, τέσσερα σκάφη του Λιμενικού και ξεκινάνε το «Γρηγόρης» με τρία οχήματα της πυροσβεστικής και τα φέριμποτ «Ευδοκία» και «Κέρκυρα Express» για να περισυλλέξει τους ανθρώπους που βρίσκονται στις λέμβους. Επίσης υπάρχουν και παραπλέοντα πλοία καθώς και της ιταλικής ακτοφυλακής.

Συγκλονιστικά είναι τα πρώτα πλάνα από τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο πλοίο Euroferry Olympia

Η διαδικασία διάσωσης και καταμέτρησης τους ολοκληρώνεται και θα μεταφερθούν κατά πάσα πιθανότητα στην Κέρκυρα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις έξι” ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, σημειώνοντας ότι δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κάτι ανησυχητικό όσον αφορά την κατάσταση υγείας επιβατών και πληρώματος. Ο κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι οι καλές καιρικές συνθήκες που υπάρχουν στην περιοχή βοήθησαν στην έγκαιρη επέμβαση των Λιμενικών αρχών. Πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος, υπογράμμισε ο κ. Κατσαφάδος.

Η περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων Ρόδη Κράτσα μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις έξι” τρία πλοία του Λιμενικού έσπευσαν στον τόπο του ατυχήματος που συνέβη μεταξύ Ερείκουσας -ένα από τα διαπόντια νησιά της Κέρκυρας στον Βορρά και της Αλβανίας. Όλοι οι άνθρωποι είναι ασφαλείς και υγιείς, σημείωσε η κα Κράτσα και ανέφερε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες για την φιλοξενία τους στην Κέρκυρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ