ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Την πλήρη αντίθεσή τους στην κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών σε χιλιάδες εργαζόμενους εξέφρασαν σήμερα οι εργαζόμενοι των δήμων του νομού που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της Λάρισας και στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης που κατέληξε στα γραφεία της ΠΕΔ Θεσσαλίας όπου επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο Θ. Νασιακόπουλο.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Στο ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν τα εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ (ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Καμιά περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, για κανέναν κλάδο, για κανέναν εργαζόμενο.

Κανένας εργαζόμενος να μην απενταχθεί. Καμιά υποβάθμιση σε κατηγορία. Καμιά μείωση μισθών, αντιθέτως να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις. Επαναφορά του 13 ου και 14 ου μισθού και αντίστοιχα της σύνταξης.

Να ενταχθούν στους δικαιούχους του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους των δήμων και άλλων δημοσίων υπηρεσιών.

Να αυξηθούν τα χορηγούμενα επιδόματα.

Να γίνουν προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας σε όλους τους Δήμους. Βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ώστε να πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας – υγιεινής. Να γίνουν Μελέτες Επαγγελματικού Κινδύνου για κάθε θέση και χώρο εργασίας.

Να χορηγούνται σε όλους τους εργαζόμενους τα κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας που χρειάζονται, κάθε χρόνο.

Να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που λείπουν από τις υπηρεσίες. Κατάργηση όλων των «ελαστικών μορφών εργασίας». Να πάψουν οι δήμοι να εκχωρούν υπηρεσίες και έργα σε ιδιώτες.

Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, για όλους, με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επίταξη του επιχειρηματικού τομέα υγείας.

Μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για την οικιακή κατανάλωση κατά 50%, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και του ΕΝΦΙΑ, για τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ