ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΑΣΕΛΓΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Τα μύρια όσα καταγγέλλονται ότι συνέβαιναν επί σειρά ετών σε βάρος φοιτητριών του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από καθηγητή τους ο οποίος έχει εκλεγεί και αντιπρύτανης του Ιδρύματος.

Οι καταγγελίες λαμβάνουν τη μορφή χιονοστιβάδας έπειτα από τη χθεσινή παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου Η. Κωνσταντακόπουλου ο οποίος διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση στέλνοντας τις πρώτες κλήσεις.

Οι μαρτυρίες των ανυποψίαστων κοριτσιών για τις ασελγείς ενέργειες του καθηγητή τους που παρουσιάζουν σήμερα τα Dnews δείχνουν πόσο πολύ σημαδεύτηκαν ψυχολογικά από τη συμπεριφορά του.

«Κοιτούσε και απευθυνόταν στο στήθος μου καθώς μου απαντούσε. Όλοι και όλες ξέρουμε για τη συμπεριφορά του, σπουδαστές και καθηγητές. Όλοι έχουμε ακούσει, βιώσει κάτι έστω και να μην αφορούσε το άτομο μας» έγραψε μία από αυτές στην κλειστή ομάδα που διατηρούν στο Facebook οι πρώην και νυν φοιτήτριες οι οποίες δηλώνουν ότι έπεσαν θύματα του.

enakat

tesserakat

dyokat

Μία άλλη, αφηγείται:

«Σε ένα από τα παιχνίδια που ήθελε να δείξει με σήκωσε στην αίθουσα (σς στην τάξη γράφει, απόδειξη του πόσο συγχυσμένη είναι) για να το κάνουμε μαζί. Στο παιχνίδι έπρεπε να υπάρχουν δύο κουμπιά, το πράσινο για τη θετική απάντηση και το κόκκινο για την αρνητική. Για να δείξει πως θα τα δείχνουμε τα «κουμπιά» με το σώμα μας ακούμπησε και τα δύο μου στήθη. Δεν πρόλαβα να κάνω πίσω για να μη με ακουμπήσει… Όταν τελείωσε το παιχνίδι, για να με συγχαρεί με άρπαξε, με κόλλησε στο σώμα του και με σήκωσε και μαζί με μένα σηκώθηκε κι η φούστα μου με αποτέλεσμα όλη η τάξη να δει τα οπίσθια μου. Ένιωσα μεγάλη ντροπή…».

Υπογραμμίζουν δε ότι ο λογαριασμός του, μέσω του οποίου ζητούσε να γίνουν φίλοι, είναι συνδεδεμένος με επαφές «από διάφορες πορνοστάρ, ιερόδουλες, στρίπερ, μασάζ που παρουσιάζονται δήθεν ως φοιτήτριες γνωστών πανεπιστημίων ή μάνατζερ εταιριών». Κι επίσης ότι πολλές φορές επιχειρούσε στο πλαίσιο του μαθήματος να τις πλησιάσει και ενίοτε χρησιμοποιώντας την καθηγητική του ιδιότητα απαιτούσε να ανεχθούν τις συμπεριφορές τους.

triakat

Σιωπή από Κεραμέως

Το οξύμωρο είναι ότι ενώ οι φοιτητές συγκέντρωσαν και απέστειλαν τις επώνυμες αναφορές τους στην Πρυτανεία και την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως στις 15 Φεβρουαρίου, δηλαδή την περασμένη Τρίτης, εν τούτοις ο μόνος που παρενέβη ουσιαστικά είναι ο εισαγγελέας!

dikaiologitika.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com