ΜΕΡΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ 1ο ΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μια ουσιαστική προσέγγιση με την ιστορία και την τέχνη του θεάτρου επεδίωξε κατά την εβδομάδα που διανύουμε η σχολική κοινότητα του 1ου ΣΔΕ Λάρισας, οργανώνοντας ένα διήμερο αφιερωμένο στο θέατρο.

Τη γέφυρα της σύνδεσης προσέφερε η θεατρολόγος και συνεργάτις του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Μαρία Παπουτσή, η οποία εθελοντικά δίδαξε στο συνολικό ωρολόγιο πρόγραμμα της Τετάρτης μια περιεκτική βιωματική εισαγωγή στη θεατρική τέχνη, με αναφορά στη γένεση και την εξέλιξη του, καθώς και στο ρόλο του μέσα στην κοινωνία, ενώ στο πρακτικό μέρος οι εκπαιδευόμενοι δούλεψαν ομαδικά πάνω σε ένα μικρό απόσπασμα από τις Τρωάδες του Ευριπίδη!

Το διήμερο ολοκληρώθηκε την επόμενη μέρα, όταν σχεδόν σύσσωμη η σχολική κοινότητα παρακολούθησε την παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν του Μπέρτολτ Μπρέχτ στο θέατρο «Κώστας Τσιάνος» (Θέατρο του Μύλου).

Ευχαριστίες αποδίδει το 1ο ΣΔΕ Λάρισας στην καλλιτεχνική διεύθυνση και στο προσωπικό του Θεσσαλικού Θεάτρου για την φιλοξενία. Συγχαρητήρια απευθύνει στην σκηνοθέτιδα και καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου, κ. Κυριακή Σπανού, και σε όλους τους συντελεστές της παράστασης, για το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η κατανόηση της κοινωνίας και της ηθικής μέσα από τη ματιά του κορυφαίου Γερμανού δραματουργού εντυπωσίασε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ένιωσαν συγκίνηση, τέρψη, αλλά και τον παλμό του μπρεχτικού μηνύματος, σε αυτήν την πολύ ιδιαίτερη, προσεγμένη και πρωτότυπη προσέγγιση του έργου από το Θεσσαλικό Θέατρο.

Αν μη τι άλλο, οι μαθητές μας θαύμασαν την πολλαπλότητα των δυνάμεων που απαιτεί η τέχνη του θεάτρου για να γίνει ορατή μπροστά στα μάτια του κοινού: κείμενο, ηθοποιός, σκηνοθεσία, φώτα, σκηνικά, κοστούμια, πραγματικότητα, φαντασία, μουσική… όλα αυτά ήταν εκεί ολοζώντανα και ισχυρά, αποδεικνύοντας το πολυσύνθετο της θεατρικής τέχνης.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μια σπίθα θεατρικής αγάπης μεταδόθηκε από τη σκηνή της θεατρικής αίθουσας προς το κοινό του ΣΔΕ και ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει σε μια θερμότερη σχέση των εκπαιδευομένων με το θέατρο.

Καταληκτικά, εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί επιβεβαιώνουν ότι μόνο χαρά και υπερηφάνεια μπορεί κανείς να νιώσει με όσα ευχάριστα συμβαίνουν στην Λάρισα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ