Μ. ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ: ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Στην ανάγκη μεγάλων έργων υποδομής όπως το φράγμα της Σκοπιάς, αλλά και την ολιστική διαχείριση του υδατικού προβλήματος, εστίασε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας που έγινε σήμερα Σάββατο στη Λάρισα για το θέμα, από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας.

Σε δήλωση του κ. Εσκίογλου ανέφερε τα εξής: «Το υδατικό πρόβλημα είναι μακράν το σημαντικότερο για την επαρχία Φαρσάλων. Ένα πρόβλημα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε πως το φράγμα της Σκοπιάς για το οποίο έχει ήδη γίνει εξαγγελία υλοποίησης από τον πρωθυπουργό, θα αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο τις συνθήκες διαβίωσης και ανάπτυξης όχι μόνον στα Φάρσαλα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Θεσσαλίας.

Έχουμε άμεση ανάγκη από ένα τόσο σημαντικό έργο που θα εμπλουτίσει τον υδροφόρο ορίζοντα, θα δώσει ώθηση στον πρωτογενή τομέα και κυρίως θα προσφέρει ποιοτικό πόσιμο νερό, που σήμερα είναι μεγάλο ζητούμενο.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση καταθέσαμε και την πρόταση για τα δύο φράγματα σε Δίλοφο και Ναρθάκιο, ώστε να λυθεί το υδρευτικό πρόβλημα των Φαρσάλων. Αυτή τη στιγμή αναμένουμε την επίσημη ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», μετά τις σχετικές διαβεβαιώσεις του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα.

Η περιοχή μας είναι μία ιδιάζουσα κατάσταση σε ότι αφορά το υδατικό ζήτημα, όμως είναι αδήριτη η ανάγκη να δούμε ολιστικά το θέμα, ως Θεσσαλία, μακριά και πέρα από γεωγραφικά ή μικροπολιτικά συμφέροντα. Είναι χρέος μας απέναντι στην κοινωνία και τις επόμενες γενιές.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ