ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Σύμφωνα με την αριθμ. 38/15-02-2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, αποφασίστηκε η παραπομπή στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή της λήψης απόφασης για την έκδοση ψηφίσματος που φορά στην ακρίβεια και τις επιπτώσεις του κόστους ενέργειας σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες.
Ως εκ΄ τούτου, αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ, από τις παρατάξεις «Συμπαράταξη Λαρισαίων», «Λάρισα Μπροστά», «Πρωτοβουλία Αξιών ΠΡ.ΑΞΙ. για τη Λάρισα», «Ορμή Ανανέωσης» και «Λαρισαίων Κοινόν» η έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος.
ΨΗΦΙΣΜΑ

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του κύματος ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης , ένα φαινόμενο παγκόσμιο που πλήττει και τη χώρα μας και που τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με την τρομακτική αύξηση του κόστους ζωής και της παραγωγής με τις τιμές να εκτοξεύονται στην αγορά, με αποτέλεσμα τα ελληνικά νοικοκυριά να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πλήττονται αυστηρά από το αυξημένο κόστος ενέργειας και πρώτων υλών.
Ο πρωτογενής τομέας – γεωργοκτηνοτρόφοι – επωμίζεται δυσανάλογο μεγάλο κόστος από το κύμα ακρίβειας λόγω της ενεργειακής κρίσης ( πετρέλαιο, ρεύμα κτλ) καθώς και των εφοδίων (φάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές) .
Η τοπική αυτοδιοίκηση και οι δημοτικές επιχειρήσεις βλέπουν τους λογαριασμούς ενέργειας να εκτινάσσονται στα ύψη.
Το Δ.Σ. Λαρισαίων μετά από αυτό και βλέποντας τα σύννεφα του πολέμου να επισκιάζουν πάλι την Ευρώπη, αποφασίζει και
ζητά
από την Κυβέρνηση να προχωρήσει, στην ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με:
– μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής
– μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης
– αύξηση του κατώτατου μισθού
– επαναφορά του ΕΚΑΣ για χαμηλοσυνταξιούχους
– μείωση ή πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής στη ενέργεια
– ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού για την αποφυγή δημιουργίας καρτέλ
Τέλος ζητά από τις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Λάρισα στον τομέα της λιανικής πώλησης να προβούν σε εβδομάδα προσφορών (την τελευταία εβδομάδα του μήνα), για να ενισχύσουν και αυτές την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ