ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, βρισκόμαστε στην περίοδο αμέσως μετά τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του νέου ΔΣ του σωματείου μας. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε πως είναι απαραίτητο να επισημάνουμε ορισμένα θέματα που θα απασχολήσουν το σωματείο στο προσεχές διάστημα καθώς και τις αντίστοιχες θέσεις μας πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

Το θέμα της συγκρότησης του ΔΣ έχει εκτός από μια τυπική – συμβολική πλευρά και μια ουσιαστική σημασία. Δίνει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συγκρότησής του, τον γενικό προσανατολισμό του σωματείου. Αποτυπώνει σε κάποιο βαθμό την φυσιογνωμία του για τον επόμενο χρόνο και δείχνει σε εργαζόμενους και εργοδοσία τα όποια όρια της δράσης του.

Έχοντας αυτά υπόψιν και με βάση την πάγια θέση των Παρεμβάσεων, προτείναμε την συγκρότηση του ΔΣ σε προγραμματική βάση. Δώσαμε έγκαιρα και με σαφήνεια τις θέσεις πάνω στις οποίες θα μπορούσε να επιδιωχθεί η σύγκλιση των δυνάμεων που συμμετέχουν στο ΔΣ. Δεν μπορούμε να προσποιηθούμε πως το προηγούμενο διάστημα δεν έγινε τίποτα, δεν πούλησε κανείς τον κλάδο, δεν έβαλε κανείς το κόμμα και την κυβέρνησή του πάνω από το συμφέρον των συναδέλφων. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους συναδέλφους να υποστηρίξουμε την καθαρή αυτή θέση μας και να μην την “αραιώσουμε” σε μια άοσμη και άγευστη “σούπα” θέσεων όπου “όλοι οι καλοί χωράνε”.

Άλλωστε το ίδιο το αποτέλεσμα των εκλογών δίνει την ευχέρεια στις παρατάξεις που απαρτίζουν το νέο ΔΣ να πράξουν ό,τι θεωρούν σωστό για το σωματείο με βάση τις θέσεις τους χωρίς τις ασφυκτικές πιέσεις του οποιουδήποτε “αδιεξόδου”. Δηλώνουμε καθαρά από την αρχή πως δεν θα συμφωνήσουμε σε “αναλογικό” προεδρείο. Ποτέ δεν ήταν στις θέσεις μας κάτι τέτοιο και οι συνάδελφοι που μας ψήφισαν (αλλά κι αυτοί που δεν μας ψήφισαν) το γνωρίζουν πολύ καλά. Πολύ περισσότερο τώρα που “αναλογικό” προεδρείο θα σήμαινε πως θα έπρεπε να συναινέσουμε στην παράδοση του σωματείου στο μακρύ χέρι της κυβέρνησης, στη ΔΑΚΕ,  για μια ακόμα χρονιά.

Όσες και όποιες από τις υπόλοιπες δυνάμεις θεωρούν πως μπορούν να συναινέσουν σε κάτι τέτοιο είναι ελεύθερες να το κάνουν από την στιγμή που πιστεύουν πως έτσι εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα των εργαζομένων. Δεν επιβάλουμε σε κανέναν τι θα ψηφίσει, ποιες θα είναι οι θέσεις του και πως θα απευθυνθεί στον κλάδο. Δεν μπορούμε όμως να μην επισημάνουμε το ότι φαίνεται αστεία η προσπάθειά τους να κρύψουν τις θέσεις τους και να εμφανίζονται ετεροκαθοριζόμενοι. Θα συμφωνήσουν, λένε  ΠΑΜΕ  και ΣΥΝΕΚ , σε αναλογικό προεδρείο αν συμφωνήσουν και οι Παρεμβάσεις. Μας γυρίζουν πολύ πίσω, στα παιδικά μας χρόνια, όταν προσπαθούσαμε να διαλέξουμε παιχνίδι στη γειτονιά κι έπρεπε να συμφωνήσουν όλοι… Όμως με το σωματείο μας δεν παίζουμε, από τους συναδέλφους δεν κρυβόμαστε και δεν κυνηγάμε καμιά καρέκλα. Δρούμε με βάση τις θέσεις μας, με βάση τα συμφέροντα του κλάδου!

ΥΓ  Για  να  έχουμε  όλοι  μια ξεκάθαρη  εικόνα :

ΔΑΚΕ  (4 μέλη)  , ΣΥΝΕΚ (2μέλη) , ΑΣΕ-ΠΑΜΕ (1 μέλος)   δηλαδή 7  στους  9  συμφωνούν στο αναλογικό  προεδρείο με τη ΔΑΚΕ  στη θέση  του  προέδρου ….γιατί  δεν  προχωρούν;

Οι  Παρεμβάσεις έχουν 2 μέλη  και δεν  συμφωνούν  με  το  αναλογικό  προεδρείο που  θα  παραδώσει  την εκπροσώπηση  του σωματείου  στα  χέρια  της  κυβερνητικής ΔΑΚΕ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ