ΕΡΩΤΗΣΗ Γ. ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τα εγκαταλελειμμένα σπίτια και οικόπεδα στο δήμο Κιλελέρ, κατέθεσε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ακριβούλης, μετά το δυστύχημα που συνέβη με τον 22χρονο νεαρό στη Λάρισα. Με την ερώτηση του ο Γ. Ακριβούλης ρωτά τη δημοτική αρχή αν έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες καταγραφής των επικίνδυνων κτισμάτων και οικοπέδων του δήμου Κιλελέρ.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μετά το πρόσφατο τραγικό περιστατικό στη Λάρισα, όπου ένα 22χρονο παιδί έχασε τη ζωή του από την πτώση ενός ετοιμόρροπου τοίχου εγκαταλελειμμένου σπιτιού, αναδεικνύεται το θέμα των επικίνδυνων οικοδομών και οικοπέδων και στο δικό μας δήμο και κατά πόσο η δημοτική αρχή μπορεί και πρέπει να παρέμβει ώστε να διασφαλίσει στο μέγιστο βαθμό την ασφάλεια των πολιτών. Δεν είναι και στο δήμο Κιλελέρ λίγα τα εγκαταλελειμμένα σπίτια, όπως και τα ακαθάριστα οικόπεδα που εγκυμονούν κινδύνους για τους ανυποψίαστους πολίτες. Στο παρελθόν είχαμε προτείνει στο Δήμαρχο Κιλελέρ να συγκροτηθούν διαπαραταξιακές επιτροπές οι οποίες σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια να εντοπίσουν και να καταγράψουν τέτοιες περιπτώσεις εγκαταλελειμμένων σπιτιών ή οικοπέδων και να ξεκινήσει μια διαδικασία συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες τους ή λήψης μέτρων στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν ανταποκριθούν.

Ερωτάται η δημοτική αρχή

– Έχει καταγράψει περιπτώσεις ιδιοκτησιών που εγκυμονούν κινδύνους για τους δημότες;

– Έχει προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες ενημέρωσης των ιδιοκτητών ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους;

– Προτίθεται να ενεργοποιήσει τις διαπαραταξιακές επιτροπές, ώστε να καταγραφούν λεπτομερώς τέτοιες περιπτώσεις και να προχωρήσει η διαχείριση τους πριν υπάρξουν ατυχή περιστατικά;»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ