ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ – STOP BULLING ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η ανακοίνωση του σχολείου για τη δράση

Όταν κοιτάς από ψηλά
μοιάζει ο κόσμος ζωγραφιά (Κ. Χατζής)

Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου συμμετέχει στη δράση του Χαμόγελου του Παιδιού στις 6 Μαρτίου για την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας στα φαινόμενα bullying που μπορεί να εμφανιστούν στα σχολεία.

Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου όλοι οι μαθητές του ΕΠΑΛ Τυρνάβου μετά από παρότρυνση της Διεύθυνσης του σχολείου και σε υλοποίηση της πρότασης της εκπαιδευτικού κας Γεράση Δήμητρας, ήρθαν ντυμένοι ομοιόμορφα, επιλέγοντας το μαύρο χρώμα. Στόχος ήταν οι μαθητές της Α και Β ΄τάξης να σχηματίσουν με τα σώματά τους τη φράση: ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ, ενώ, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου κρατώντας μωβ και μαύρες κορδέλες σχημάτισαν τη λέξη: bullying και πάνω από αυτή σχημάτισαν ένα Χ. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ευάγγελο Κρεμαστά για την πολύτιμη υποστήριξη στη λήψη αεροφωτογραφιών και βίντεο με τη χρήση drone.

Ως δάσκαλοι είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους. Μαζί με τους μαθητές μας καταβάλουμε συλλογικά κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε έχουμε ένα σχολείο που καλλιεργούμε τις ανθρώπινες σχέσεις και επαφές. Σε αυτές οι εκπαιδευτικοί είναι μαζί και δίπλα με τους μαθητές, ακούνε και μοιράζονται ενώ οι μαθητές εμπιστεύονται και μιλάνε. Το μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε ως σχολείο, είναι πως μόνο με τη συζήτηση και τη συνεργασία μπορούμε να λύνουμε όλα μας τα προβλήματα. Για το λόγο αυτό Μιλάμε και Μοιραζόμαστε τις ανησυχίες και τους φόβους μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ