ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΑΔΙΚΑ ΖΩΕΣ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων της Λάρισας για το θάνατο του 22χρονου φοιτητή

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του 22χρονου συμφοιτητή μας που έχασε την ζωή του την Κυριακή 20/2. Ο τραγικός θάνατος του έχει συγκλονίσει όλη την φοιτητική κοινότητα. Ο συμφοιτητής μας καταπλακώθηκε από τοίχο εγκαταλελειμμένου σπιτιού που κατέρρευσε στο κέντρο της πόλης. Στην θέση του θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας. Είναι ανάγκη να διερευνηθούν τα αίτια αυτής της εγκληματικής αμέλειας ενός υπο-κατάρρευση οικήματος και να αποδοθούν ευθύνες.

Όπως αναφέρεται είχαν γίνει αρκετές παρατηρήσεις για το συγκεκριμένο κτήριο από τους κατοίκους της περιοχής. Βέβαια, δεν είχε παρθεί κανένα μέτρο ώστε να μην αποτελεί κίνδυνο για τις ζωές των πολιτών όπως αποτελούν και δεκάδες ακόμη ετοιμόρροπα κτήρια. Δεν είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα να χάνονται έτσι άδικα ζωές νέων παιδιών. Δεν γίνεται να υπάρχουν κτήρια σε τέτοια κατάσταση στο κέντρο της πόλης σε σημείο που να αποτελούν παγίδες θανάτου.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι από πέρυσι μετά τον ισχυρό σεισμό στην πόλη μας διεκδικούσαν η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές να προβούν σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους και ενέργειες για την περίφραξη ή την κατεδάφιση τέτοιων κτηρίων ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα γεγονότα ή δυστύχημα. Ήρθε η ώρα να παρθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Λάρισας και ο σύλλογος Κρητών φοιτητών Λάρισας κατέθεσαν σήμερα λουλούδια στο σημείο που έχασε την ζωή του ο άτυχος φοιτητής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ