ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ολα τα ονόματα που έχουν ακουστεί

Πολλές είναι και στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του κόμματος στο νομό Λάρισας στις εκλογές που όλοι περιμένουν να γίνουν το αργότερο το φθινόπωρο φέτος.

Το θέμα απασχολεί και τα όργανα του κόμματος που στον προεκλογικό διάλογο έχουν συζητήσει και το θέμα της ποσόστωσης στο ψηφοδέλτιο με την τάση που κυριαρχεί να θέλει να είναι στο 50% για κάθε φύλο. Αν αυτό υιοθετηθεί και από το συνέδριο τότε στο νομό Λάρισας των 11 υποψηφίων οι γυναίκες θα είναι 5 ή 6.

Βάσει αυτής της εξέλιξης τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτά της νυν βουλευτίνας Αννας Βαγενά, των δύο υποψηφίων στις εκλογές του 2019 Ρούλας Σουρλατζή – Ζαχαράκη (δημοτικής συμβούλου, συνταξιούχου εκπαιδευτικού από το δήμο Τυρνάβου) που όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα ήθελε να είναι εκ νέου υποψήφια και της Χρυσούλας Χρήστου (ηθοποιού) που μάλλον δεν θα έλεγε όχι σε μια νέα υποψηφιότητα.

Την ίδια ώρα ακούγονται έντονα δύο ισχυρά ονόματα στην τοπική κοινωνία αυτά της οικονομολόγου Ζωής Ακριβούλη και της εκπαιδευτικού πρώην Π.Δ. Εκπαίδευσης στη Θεσσαλία Ελένης Αναστασοπούλου, ενώ αντίθετα η υποψήφια του 2019 Καίτη Παλαιογιάννη, που ήταν ένα αξιόλογο όνομα στο ψηφοδέλτιο δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφια επιθυμώντας να συνεχίσει να δίνει τη μάχη ως υγειονομικός ενάντια στην πανδημία.

Πάντως το τελευταίο διάστημα άρχισε να ακούγεται και το όνομα της νομικού Δανάης Κολτσίδα χωρίς η ίδια να πεί κάτι για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι άνδρες του ψηφοδελτίου

Και ενώ η γυναικεία εκπροσώπηση αναμένεται να είναι λίγο ως πολύ βάσει των παραπάνω ονομάτων, στο ανδρικό κομμάτι του ψηφοδελτίου μάλλον παρατηρείται μεγαλύτερος συνωστισμός αφού πέραν του βουλευτή Βασίλη Κόκκαλη που θα είναι εκ νέου υποψήφιος υποψήφιοι θα είναι σίγουρα ο οφθαλμίατρος και αντιδήμαρχος Ελασσόνας Γιάννης Καριπίδης και ο υγειονομικός Βαγγέλης Αποστόλου εκ μέρους της κίνησης της πρώην υπουργού Λούκας Κατσέλη. Εντονα ακούγεται και το όνομα του πρώην βουλευτή Νίκου Παπαδόπουλου, που μάλλον θα πει το ναι και θα είναι εκ νέου στο ψηφοδέλτιο. Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται και η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του οικονομολόγου και αντιδημάρχου Λαρισαίων Παναγιώτη Νταή που στις προηγούμενες εκλογές προτίμησε να παραμείνει στο δημοτικό ψηφοδέλτιο.

Υποψήφιος ενδιαφέρεται αν είναι και ο εκδότης Χρήστος Αθανασιάδης, αλλά η συνολική του στάση το τελευταίο διάστημα και η κόντρες του με τον κομματικό μηχανισμό σε επίπεδο νομού μάλλον μπαίνουν τροχοπέδη στις φιλοδοξίες του.

Εν τω μεταξύ στο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την αναγκαιότητα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο εκπροσώπου της νέας γενιάς και αν αυτό προχωρήσει τα ονόματα που ακούγονται έντονα είναι αυτά του ειδικού συνεργάτη του δήμου Λαρισαίων για θέματα νέας γενιάς Απόστολου Πέκα και του πολιτικού επιστήμονα και αγρότη Θανάση Καραΐσκου, ενώ μέσα στο κόμμα μιλούν και για έναν νεαρό γιατρό οποίος ολοκληρώνει τώρα το δικδακτορικό του.

Κλείνοντας θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο νυν γραμματέας της ΝΕ Β. Ζωγράφος που ακουγόταν για μία θέση στο ψηφοδέλτιο έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος αφού προτιμά στην παρούσα φάση να δώσει τη μάχη των εκλογών για το κόμμα συνολικά, ενώ ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου Παν. Σαρχώσης που είχε επίσης ακουστεί για ψηφοδέλτιο προς το παρόν κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ