ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΓΙ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Συνεχίστηκαν και σήμερα τα συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του γνωστού Λαρισαίου δικηγόρου και αυτοδιοικητικού Αγι Παπαστεργίου.

Δήλωση Απ. Καλογιάννη για την απώλεια Αγι Παπαστεργίου

Η Λάρισα αποχαιρετά με σεβασμό έναν εκλεκτό Πολίτη της. Ο Αγις Παπαστεργίου, αποτελεί χαρακτηριστικό υπόδειγμα Πολίτη, αφού αφιέρωσε τη ζωή του στα κοινά και στο δημόσιο λόγο, από διάφορα μετερίζια.

Βαθιά πολιτικοποιημένος από τα χρόνια της νιότης του, πορεύτηκε συμμετέχοντας πάντα σε όλους τους μεγάλους δημοκρατικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες του λαού μας.

Ο Αγις κόσμησε με την παρουσία του το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και τη θέση του Προέδρου  με κύριο χαρακτηριστικό την ευγένεια  αλλά και την αταλάντευτη προσήλωσή του σε αρχές και αξίες, προσφέροντας, αναμφίβολα, με θετικό τρόπο στην εξέλιξη της Λάρισας. Αλλά και στο Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης και στα κινήματα για την ειρήνη και τον αφοπλισμό, η προσφορά του ήταν μεγάλη.

Τον αποχαιρετώ με σεβασμό και εκτίμηση. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του Δήμητρα, την κόρη του Κατερίνα, σε όλους τους οικείους του και στους συντρόφους του στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Αννα Βαγενά: Αποχαιρετώντας τον Άγι Παπαστεργίου

Κατάθεση στεφάνου με τη νεολαία Λαμπράκη στις 12/02/1965 στο Ηρώο της πόλης. Διακρίνονται: Άννα Βαγενά, Άγις Παπαστεργίου, Ελισάβετ Μπρουζιώτη και άλλοι νεολαίοι

Η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Άννα Βαγενά, με αφορμή τον θάνατο του Άγι Παπαστεργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Με τον Άγι μεγαλώσαμε στην ίδια γειτονιά. Εγώ, Ερυθρού Σταυρού, αυτός, 25ης Μαρτίου, κοντά στο 6ο Δημοτικό Σχολείο. Ήμασταν φίλοι και σύντροφοι από τα χρόνια της Νεολαίας Λαμπράκη. Με τη γυναίκα του, Δήμητρα ήμασταν συμμαθήτριες και παραμένουμε αγαπημένες φίλες. Το ίδιο και με την αδελφή του, τη Μαρία. Μαζί ζήσαμε του πρώτους μας έρωτες, τους πρώτους μας πολιτικούς αγώνες, με τον ενθουσιασμό και την αγνότητα της νιότης.

Αποχαιρετώντας τον Άγη, αποχαιρετώ ένα κομμάτι της νιότης μου. Όπως έγραψα κι άλλη φορά, ένα-ένα τα κομμάτια του παζλ των νεανικών μας χρόνων αποκολλώνται κι ανεβαίνουν προς τον ουρανό. Κάποτε θα συμπληρώσουμε το καινούριο παζλ, όλοι μαζί, εκεί πάνω.

Καλό ταξίδι Άγη, δύναμη και κουράγιο Δήμητρα, Μαρία και Κατερίνα”.

Ψήφισμα του δήμου Λαρισαίων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, συνήλθε έκτακτα σε δια περιφοράς συνεδρίαση την 21η Φεβρουαρίου 2022, ύστερα από την αναγγελία του θανάτου του Άγι Παπαστεργίου, πρώην Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων. και αφού έλαβε υπόψη:
1. Το άρθρο 65 του Ν. 3852/10 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
2. Τη με αρ. 426/13-11-2020 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ(ΑΔΑ: 6ΩΚΛ4ΜΤΛ6-ΥΔ4).

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να δημοσιευθεί το παρόν.

Το παρόν συντάχθηκε αναγνώσθηκε και αφού βεβαιώθηκε υπογράφεται όπως παρακάτω.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΑΣΙΩΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ) εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήριά της στη Δήμητρα Παπαστεργίου, μέλος του Εθνικού της Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, για το χαμό του συζύγου της, Άγι, που “έφυγε” πρόωρα από τη ζωή έπειτα από σκληρή και παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο.

Ως δικηγόρος Άγις Παπαστεργίου διακρίθηκε για την πολύχρονη και ουσιαστική συμβολή του στους αγώνες του λαϊκού κινήματος στη Λάρισα. Ξεχωρίζει η συμβολή του ως δημοτικού συμβούλου και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, επί δημαρχίας Αριστείδη Λαμπρούλη. Σημαντική ήταν, επίσης, η συμβολή του στην ανάπτυξη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη Λάρισα κι ευρύτερα στη Θεσσαλία. Δεν έλλειψε ποτέ από τις Πορείες Ειρήνης, τις εκδηλώσεις και τη συνολική δραστηριότητα της Επιτροπής Ειρήνης. Ακόμη και στη διάρκεια της γενναίας μάχης του με τον καρκίνο, εξακολουθούσε να ενδιαφέρεται, να ενημερώνεται για τις θέσεις του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, να συνδράμει στη δουλειά της Επιτροπής Ειρήνης μέσα από τις σκέψεις και τον γόνιμο προβληματισμό του.

Θα θυμόμαστε τον συναγωνιστή Άγι σε όλους τους αγώνες του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Γι’ ακόμη μια φορά εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγό του Δήμητρα, στην κόρη του, Κατερίνα, καθώς και σε όλους τους οικείους του.

Το Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 – 1949

Το Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940-1949 αποχαιρετά με οδύνη τον Αγι Παπαστεργίου, πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Ιστορικού Μουσείου από την ίδρυσή του.
Από την πρώτη στιγμή, ο Άγις πίστεψε και στήριξε το Μουσείο και τις δραστηριότητές του, γιατί και ο ίδιος εμφορούνταν από τα ίδια ιδανικά που ενέπνευσαν τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δ.Σ.Ε.: πίστη στο λαό και στη δύναμή του να πάρει τις τύχες του στα χέρια του και να αλλάξει τον κόσμο.
Βρισκόμαστε στο πλευρό της αγαπημένης του συντρόφισσας Δήμητρας, της κόρης του Κατερίνας και της οικογένειάς της.
Η νηφάλια αισιοδοξία του θα μας δυναμώνει στη συνέχιση της δράσης για την επίτευξη των στόχων του Μουσείου, όπως ο συναγωνιστής Άγις οραματιζόταν.
Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940- 1949
Σύλλογος Φίλων του Ιστορικού Μουσείου Αμπελακίων περιόδου 1940- 1949

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ