ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ”

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ένα πολύ σπουδαίο επιστημονικό γεγονός διεξάγεται το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στη Λάρισα. Πρόκειται για την Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα ” Αρχιμήδης” της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Οι συνθήκες της πανδημίας επιβάλλουν τη διατήρηση του περσινού μοντέλου και φέτος, με επιλεγμένα εξεταστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, αντί του ισχύοντος προ υγειονομικής κρίσης, όπου όλοι οι διαγωνιζόμενοι συγκεντρώνονταν σε αίθουσες του Πανεπιστημίου στην Αθήνα.

Την ευθύνη της διεξαγωγής και της φετινής Ολυμπιάδας έχει σε επίπεδο Κεντρικής Ελλάδας το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

56 νεαροί πρωταθλητές της μαθηματικής σκέψης, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, θα διαγωνιστούν το Σάββατο, αναζητώντας αρχικά τη διάκριση σε έναν ιστορικό διαγωνισμό εθνικής εμβέλειας με μεγάλη ιστορία και αδιαμφισβήτητο κύρος, και σε ένα δεύτερο επίπεδο τη συμμετοχή στις Εθνικές Ομάδες των Μαθηματικών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στους επερχόμενους μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς ( Βαλκανιάδα, Ολυμπιάδα κλπ.)

17 είναι οι Λαρισαίοι μαθητές που παίρνουν μέρος σ’ αυτή τη σημαντική διαγωνιστική διαδικασία.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στις 10.00 στο 15ο Γυμνάσιο Λάρισας, Χασιώτη 6.

Οι οργανωτικοί υπεύθυνοι της Ολυμπιάδας έκαναν αρκετές συναντήσεις εργασίας με σκοπό την αρτιότερη δυνατή προετοιμασία του διαγωνισμού. Η τελευταία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 23/2 στο 15ο Γυμνάσιο και στην οποία συμμετείχαν οι εξής:

Ο διευθυντής της ΔΔΕ Λάρισας κ. Νίκος Ζέρβας, μαθηματικός, επί σειρά ετών μέλος της διοίκησης της τοπικής ΕΜΕ , πρόεδρος σήμερα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΜΕ, ο πρόεδρος της ΕΜΕ Λάρισας και μέλος του κεντρικού Δ.Σ. της Εταιρείας κ. Κώστας Καραμπάτσας, ο αναπληρωτής πρόεδρος της τοπικής ΕΜΕ κ. Σωτήρης Τερζόπουλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμών του τοπικού Παραρτήματος κ. Κώστας Τσαβές, που συντονίζει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της διαγωνιστικής διαδικασίας και φυσικά οι οικοδεσπότες , ο διευθυντής του 15ου Γυμνασίου κ. Βασίλης Γιαννόπουλος και η υποδιευθύντρια κ. Δήμητρα Μαραγκού, οι οποίοι έχουν φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία πολλές και σημαντικές δράσεις της ΕΜΕ.

Έχουν προβλεφθεί φυσικά για το Σάββατο, με κάθε λεπτομέρεια όλα τα μέτρα και οι συνθήκες προστασίας που επιβάλλει η υγειονομική κρίση.

Τέλος, ο διαγωνισμός υλοποιείται και με την ευγενική υποστήριξη του γνωστού βιβλιοπωλείου ” Καλτσάς” της Λάρισας.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com