Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΥΜΠΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΠΑΞΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Κώστα Τύμπα, επικεφαλής δημοτικής παράταξης των Φαρσάλων και πρώην Περιφερειακού Συμβούλου, εξέδωσε η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

«Με μεγάλη θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετώ τον Φίλο και Σύντροφο, Κώστα Τύμπα , τον περήφανο Φαρσαλινό , με τον οποίο η ζωή μας γνώρισε και μας έφερε μαζί , σε κοινούς αγώνες για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη και την οραματική αυτοδιοίκηση.

Ο Κώστας, αγωνίστηκε για τις αξίες του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, χωρίς εκπτώσεις στις αρχές του, αφήνοντας ένα σημαντικό θετικό αποτύπωμα , ως αιρετός και ως Άνθρωπος

Διακρίθηκε για τον αγώνα του προκειμένου να επιλυθούν σοβαρά ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ έκανε σημείο αναφοράς στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, όπου θήτευσε ως Αντιπρόεδρος, το έργο κατασκευής του νέου δρόμου Λάρισας –Φαρσάλων, εισάγοντας σε συζήτηση επανειλημμένα το θέμα, με επιμονή , επιχειρήματα, πιεστική διεκδίκηση. Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι συμπληρώθηκε σχεδόν μια δεκαετία από τη συστηματική έναρξη του αγώνα του, δεν πρόλαβε να εισπράξει την ικανοποίηση για το συγκεκριμένο έργο πνοής για την περιοχή, για το οποίο ο ίδιος, πάλεψε πραγματικά πολύ.

Με απλή και καθημερινή συμπεριφορά, με χιούμορ και αυθεντική λαϊκότητα, κέρδισε πολλούς φίλους και έγινε αγαπητός σε πολλούς συντοπίτες μας, που βρήκαν στο πρόσωπό του ένα αφοσιωμένο φίλο, έναν αγωνιστή, με κατανόηση και ανθρωπιά.

Ο Κώστας φεύγει νωρίς. Μπορούσε ακόμη πολλά, ήθελε ακόμη πολλά …
Πάλεψε γενναία με τον καρκίνο και δεν ηττήθηκε πραγματικά ποτέ, γιατί μέχρι να φύγει, έζησε την κάθε στιγμή , χωρίς να γίνει όμηρος της αρρώστιας και του φόβου .
Αυτή τη γενναιότητα κρατώ, μαζί με το βροντερό γέλιο, το ασίγαστο πάθος, την αγωνιστική ψυχή, το έξυπνο χιούμορ.

Πάντα θα είναι στη μνήμη μας και στην καρδιά μας.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του και στο μεγάλο καμάρι του, τον γιο του

Καλό Ταξίδι, Φίλε Κώστα »

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ