Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 

Συνάντηση  πραγματοποιήθηκε μεταξύ της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ. Λαρισαίων , κ. Ρένας Καραλαριώτου και εκπροσώπων Αθλητικών συλλόγων που κάνουν χρήση των σχολικών γυμναστηρίων της πόλης μας .

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η μείωση του Τέλους χρήσης των σχολικών γυμναστηρίων από Αθλητικούς Συλλόγους της Λάρισας , για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική κρίση , καθώς και η ανάγκη κατάρτισης ενός σχεδίου για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη μας .

Όσον αφορά τη μείωση του Τέλους χρήσης των σχολικών γυμναστηρίων από Αθλητικούς Συλλόγους της Λάρισας υπενθυμίζεται ότι  η κ.Καραλαριωτου είχε καταθέσει γραπτή ερώτηση προς τη δημοτική αρχή , στο δημοτικό συμβούλιο ερωτήσεων που πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2022 , ζητώντας για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική κρίση λόγω COVID-19, επιπλέον μείωση κατά 50% στα τέλη χρήσης των γυμναστηρίων του Δήμου Λαρισαίων που πληρώνουν οι Αθλητικοί Σύλλογοι σύμφωνα με την αριθμ.643/2019 ΑΔΣ .

Δηλαδή , κάθε σύλλογος να πληρώνει ποσό ίσο με 40 € το έτος αντί των 80 € το έτος ,πολλαπλασιαζόμενο με όσες ώρες των 60΄ λεπτών κάνει χρήση του γυμναστηρίου την εβδομάδα εκτός των γυμναστηρίων των σχολικών συγκροτημάτων, τα οποία διαθέτουν παρκέ, όπου το ποσό της ώρας θα είναι 60 € αντί των 120 € .  Στην ερώτηση τότε  απάντησε ο αρμόδιος σύμβουλος ,  κ. Θωμάς Δαούλας  , ο οποίος απέρριψε το αίτημα της κ. Καραλαριώτου ενώ ταυτόχρονα έστρεψε τα βέλη του εναντίον των αθλητικών συλλόγων λέγοντας χαρακτηριστικά «Έχω αγανακτήσει με τις μεθοδεύσεις τους, υπάρχουν σύλλογοι που τους ανεχόμαστε χρόνια» .

Κατά τη συνάντηση , οι εκπρόσωποι των αθλητικών συλλόγων ευχαρίστησαν την κ.Καραλαριώτου και τους συμβούλους της παράταξης για την ανάδειξη του θέματος  και κατέθεσαν υπόμνημα όπου  αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «Τα έσοδα μας είναι περιορισμένα και μειωμένα λόγω της πανδημίας καθώς πολλοί γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους να γυμναστούν ειδικά στα αθλήματα που πραγματοποιούνται στα κλειστά γυμναστήρια .Γι αυτό ζητούμε την μείωση των ενοικίων των δημοτικών γυμναστηρίων στο 50% για οσο διάστημα διαρκεί η πανδημία . Ζητούμε να δοθούν άμεσες λύσεις ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε προσφέροντας στα παιδιά της Λάρισας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άθλησης . »

Οι δυο πλευρές συζήτησαν επίσης εκτενώς και για την μετεξέλιξη της ΔΙΚΕΛ σε αθλητικό οργανισμό και τον ρόλο που αυτός πρέπει να επιτελέσει .

Η κ.Καραλαριώτου μετά τη συνάντηση δήλωσε :«Θα εθελοτυφλούσαμε αν δεν αντιλαμβανόμασταν ότι και ο τομέας του αθλητισμού δέχτηκε μεγάλο πλήγμα από την υγειονομική κρίση η οποία συνεχίζει να ταλαιπωρεί την κοινωνία μας . Η μείωση του Τέλους χρήσης των σχολικών γυμναστηρίων από Αθλητικούς Συλλόγους της Λάρισας κατά 50% ,  για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική κρίση , δεν είναι ένα ποσό απαγορευτικό για τον Δήμο μας αλλά είναι μια απόφαση που θα δώσει ανάσα στα σωματεία της πόλης μας , τα οποία λειτουργούν νόμιμα , ενταγμένα στο μητρώο της ΓΓΑ .

Θα καταθέσουμε πρόταση για ένταξη του  θεματος στην ημερήσια διάταξη του επόμενου δημοτικού συμβουλίου και ληψη απόφασης από τα μέλη του ΔΣ  . »  , προσθέτοντας ότι « θα πρέπει  να γίνει μια μεγάλη συζήτηση με τους ανθρώπους του αθλητισμού στη Λάρισα για την κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη μας , μετά και τη μετεξέλιξη της ΔΙΚΕΛ  σε  Αθλητικό Οργανισμό  .»

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ,από την πλευρά της παράταξης ‘’Λάρισα Μπροστά’’ οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Χρήστος Τερζούδης , Βάιος Κυριτσάκας και Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ