ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Το Σάββατο 26/2 πραγματοποιήθηκε μια διαφορετική και ιδιαίτερη παρέμβαση στο κέντρο της πόλης. Μια μέρα που όλη η Ελλάδα σείονταν από κινητοποιήσεις διαφόρων κλάδων. Στείλαμε μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα κάνοντας όπλο για άλλη μια φορά την τέχνη μας! Έσπασε ταυτόχρονα ένα μούδιασμα που επικρατεί στην καθημερινότητα, το πάγωμα ενός κόσμου με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία ή την ακρίβεια που σαρώνει, συνολικά την αβεβαιότητα για το μέλλον. Στους περαστικούς μοιράστηκε το ψήφισμα του Παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ ενάντια σε κάθε εμπλοκή της χώρας μας στην πολεμική αντιπαράθεση στο ουκρανικό μέτωπο.

Τα δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας που συμπληρώθηκαν το Σάββατο και η περίοδος της Αποκριάς ήταν η αφορμή ώστε να ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά πως «Θα τραγουδάμε κόντρα στον καιρό», όπως ονομαζόταν το δρώμενο που ετοιμάσαμε.

Στην κεντρική πλατεία βρέθηκαν τα παραρτήματα Λάρισας και Καρδίτσας του ΠΜΣ, ο ΣΕΔΙΛ, η Ένωση Επαγγελματιών Μουσικών στην Νυχτερινή Διασκέδαση καθώς και μέλη του ΣΕΗ.

Την πρόζα διαδεχόταν μελωδίες και μουσικές, οι κουβέντες αλληλεγγύης του ενός συναδέλφου στον άλλο. Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στα λόγια που ακούστηκαν στην αρχή της δράσης…

«Καλημέρα σε όλους…

Καταρχήν το ξεκαθαρίσαμε πως θα τραγουδάμε κόντρα στον καιρό

Αγαπητές φίλες και φίλοι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνάδελφοι καλλιτέχνες, νέοι δημιουργοί το καλοκαίρι του 2021 «έφυγε και δεν το πήρε η βροχή…»

Ήρθε ο  Χειμώνας, τα Χριστούγεννα, το νέο έτος που δεν μας έφεραν ακριβώς την ελπίδα…

Αλλά μια σφοδρή κακοκαιρία με το ίδιο όνομα!

Ο κρατικός μηχανισμός είναι ανάλγητος και σκληρός για την προστασία των λίγων. Απέναντι όμως στα προβλήματά μας ως δια μαγείας, πουφ…

Για άλλη μια φορά εξαφανίστηκε. Ο λαός μας παλεύει με την φύση και τα φαινόμενά της σχεδόν μόνος του.

Συνηθίσαμε να μετράμε νεκρούς στις ειδήσεις.

Άνθρωποι συνεχίζουν να χάνονται στην δίνη του COVID-19 και των μεταλλάξεών του.

Εργαζόμενοι μένουν άνεργοι, επαγγελματίες καταστρέφονται.

Όσο για τις φετινές ανοιχτές καρναβαλικές εκδηλώσεις… Τα κομφετί μπήκανε στο συρτάρι για του χρόνου.

Και με τι τρόπο θα αναπληρωθούν οι εκδηλώσεις Δήμων και Περιφερειών που ακυρώθηκαν για άλλη μια φορά;; Ίσως με την στήριξη και την αισιοδοξία που γεμίζουν τα πιάτα μας οι αρμόδιοι.

Ας αισιοδοξούμε λοιπόν να έχουμε αφήσει πίσω του χρόνου τον εφιάλτη της πανδημίας που ζούμε από το Μάρτιο του 2020.

Σήμερα μάλιστα συμπληρώνονται 2 χρόνια από το πρώτο κρούσμα… Ωχ…..

Όμως συνεχίζουμε, ζούμε, χαιρόμαστε την ζωή και παλεύουμε γι΄ αυτήν. Δεν το βάζουμε κάτω, γι΄ αυτό τραγουδάμε κόντρα στον καιρό

Οι πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης, οι παλινωδίες της με τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο και το υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση οριακή !

Η ατομική ευθύνη, ένα παιδί κυβερνητικών επιλογών σουλατσάρει με ύφος ειρωνικό στα σπίτια, στις γειτονιές, στους δρόμους και τους εργασιακούς χώρους των πόλεων.

Θα μπορούσε να συζεί… μα πήρε διαζύγιο από την ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους να αντιμετωπίσει μια πανδημία τον 21ο αιώνα.

Η σημερινή εξαθλίωση είναι πια η επιβράβευση και το ευχαριστώ σε αυτούς που παράγουν τον σύγχρονο πολιτισμό στη χώρα μας.

Θέλαν να μας αφήσουν τελείως στην τύχη μας. Διεκδικήσαμε συλλογικά δικαιώματα, πετύχαμε νίκες.

Γι’ αυτό  θα τραγουδάμε κόντρα στον καιρό…»

✔️Το μόνο που έχουμε να πούμε λοιπόν… Συνεχίζουμε! Ραντεβού στις 4 Μαρτίου, στο συλλαλητήριο των Σωματείων και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στις 7.00 μμ στην κεντρική πλατεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ