ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜ. ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

Την κοινότητα Βερδικούσιας επισκέφτηκε πρόσφατα ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού και αναπληρωτής δημάρχου του Δήμου Ελασσόνας κ. Δημήτρης Καρανίκας, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει κατοίκους της κοινότητας και να συζητήσει μαζί τους.

Τον κ. Καρανίκα υποδέχτηκε στη Βερδικούσια ο τοπικός αντιδήμαρχος Βερδικούσιας κ. Κωνσταντίνος Δήμκος, με τον οποίο επισκέφτηκαν τη θέση των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού της κοινότητας, προκειμένου να εκτιμηθούν οι συνθήκες για την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του δικτύου αποχέτευσης του οικισμού και η λειτουργία του βιολογικού. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καρανίκας έχει επιβλέψει την εκπόνηση της μελέτης για την υλοποίηση του έργου και η υπηρεσία υπέβαλε τη μελέτη για χρηματοδότηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Εκκρεμεί η διαμόρφωση του δρόμου προς την εγκατάσταση και η κατασκευή ραμπών και τεχνικών.

Ο αναπληρωτής δημάρχου είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει με τον Διευθυντή του δημοτικού σχολείου Βερδικούσιας κ. Σπ. Καραμπούλα για την προσωρινή μεταστέγαση των τάξεων σε δημοτικά κτίρια και να ενημερώσει τους κατοίκους ότι σε λίγες μέρες θα ολοκληρωθεί και το έργο της ασφαλτόστρωσης στο δρόμο προς Μαμαλή, θα δημοπρατηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Βερδικούσιας και θα ξεκινήσουν οι αποκαταστάσεις στην εσωτερική οδοποιία. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι ο Δήμος Ελασσόνας έχει καταθέσει πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την αναβάθμιση της σχολικής αυλής του νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού και για την ανάδειξη του λαογραφικού μουσείου Βερδικούσιας.

Ο κ. Καρανίκας δήλωσε μετά την επίσκεψη: «Τα έργα που υλοποιούμε στη Βερδικούσια και αυτά που θα υλοποιήσουμε μέσα στο επόμενο διάστημα είναι αποτέλεσμα σοβαρής δουλειάς που έγινε από την υπηρεσία και τη διοίκηση, με έμφαση στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Η μελέτη της Μαμαλής, η μελέτη της ενεργειακής αναβάθμισης, οι μελέτες της εσωτερικής και της αγροτικής οδοποιίας δίνουν λύση σε χρόνια ζητήματα της κοινότητας και του δήμου. Και έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε για τη Βερδικούσια και τους κατοίκους της».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ